U Srbiji sedam policajaca umrlo od virusa korona

Region

Oko 180 policajaca zaraženo je virusom korona, a sedam njih je izgubilo bitku sa Covid-19, kaže direktor policije Vladimir Rebić.

 

On je naveo da najveći broj zaraženih policajaca ima lakšu kliničku sliku, pet njih ima upalu pluća, tri otežano dišu, a jedan policajac je na odjeljenju poluintenzivne njege.

 

– Sedam pripadnika policije izgubilo bitku sa Covid-19. Saučešće porodicama i nadamo se da taj broj neće rasti – kaže Rebić za TV Pink.

 

Navodi da je zbog kršenja policijskog časa do sada procesuirano više od 5.300 građana, a da je bilo 27 slučajeva gdje je više puta prekršen policijski čas.

 

– U dva slučaja imali smo četvorostruke povratnike u kršenju propisa. Imali smo primjer čovjeka koji je četiri puta prekršio policijski čas, tri puta upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, jednom čak izazvao saobraćajnu nesreću.

 

Svojoj porodici na budžet je nametnuo više od 360.000 dinara za kazne, a provešće u zatvoru najmanje 90 dana – naveo je on.

 

Direktor policije ističe da posebno zabrinjava činjenica da je broj prometa vozila smanjen za 60 odsto tokom vanrednog stanja, ali da je broj poginulih smanjen samo za 40 odsto.

 

– Za očekivati je bilo da se više smanji broj poginulih – naveo je Rebić i dodao da će biti pojačane kontrole na ulicama.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *