Crna Gora uvela oštrije mjere za avionske letove iz Srbije

Region

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) Crne Gore odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru građana Srbije koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

 

– Prilikom ulaska u Crnu Goru, putnici i posada vazduhoplova moraju da posjeduju negativan rezultat PCR testa na SARS-KoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore – navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

 

U saopštenju koje su prenijele podgoričke Vijesti dodaje se da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da posjeduju i rezervaciju u hotelskom smještaju.

 

– Operator vazduhoplova mora da 48 sati prije planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira slijetanje zahtjev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori – piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

 

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let, navodi se u odluci NKT.

 

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *