Neredi na protestima u Ljubljani, demonstranti se sukobili s policijom (VIDEO)

Aktuelno Region

Usukobu demonstranata s policijom, do čega je došlo u četvrtak naveče u Ljubljani tokom neprijavljenih protesta protiv vladinih mjera, povrijeđena su četvorica pripadnika specijalne policije, kao i nekoliko demonstranata, dok ih je četvoro uhapšeno, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs. Letjele su baklje, boce, granitne kocke…

 

Hojs je naveo da je u neprijavljenim protestima na kraju učestvovalo od 400 do 600 ljudi koje je nazvao “anarhistima”, dodavši da su među njima zapaženi i ekstremni pripadnici navijačkih grupa, te elementi “podzemlja”, a policiju su napadali fizički i granitnim kockama, pa je ona bila prisiljena upotrijebiti vodeni top i druga sredstva prisile.

 

Policija je na mjestu događaja uhapsila tri osobe, a ima dosta snimljenog materijala, naveo je Hojs, dodavši da očekuje da će “biti procesuirani” svi koji su napadali policiju i učestvovali na okupljanju zabranjenom u vrijeme epidemije i “u danu kada je od covida-19 umrlo 30 ljudi”.

 

 

Neprijavljene proteste najavila je za popodne preko društvenih mreža grupa koja se nazvala “Anonymous Slovenija”, od čijeg djelovanja su se već distancirale grupe koje već mjesecima petkom popodne u Ljubljani zahtijevaju ostavku vlade na tzv. “biciklističkim protestima”.

 

 

Hojs je međutim kazao da su popodnevni protesti i napadi na policiju bili “podstaknuti” i protestima koji se u slovenskoj prestonici odvijaju već više mjeseci. Takođe je rekao i da nasilni protesti i napadi na policiju ne spadaju u Sloveniju i da ih većina stanovništva neće podržati nego se odgovorno ponaša u vrijeme epidemije i drži svih restriktivnih mjera.

 

Prema izvještajima slovenačkih medija, do početka nereda došlo je nakon što je policija pokušala uhapsiti neke demonstrante koji su dobacivali pripadnicima policije ili ih vrijeđali, a kasnije su napadnute i neke novinarske ekipe koje su pratile događaj, a ranjeno je i više demonstranata.

 

Istinito

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *