Novak otvoreno o odnosu sa suprugom

Sport

Novak Đoković u razgovoru sa britanskim autorom Džejom Šetijuom otkrio je pojedine detalje iz svoje privatnosti o kojima nikada nije govorio javno.

 

– Ja ne vjerujem da je išta nemoguće, vjerujem da je sve moguće. Sa svojom suprugom sam godinama bio u vezi, od svoje 18. godine. Tada smo počeli da se zabavljamo, ona se tada takođe bavila tenisom. Znali smo se pet godina prije nego što smo počeli da se zabavljamo, potom je ona otišla na studije u Milano, a manje-više u istom periodu sam ja stigao u Monako, gdje se preselio moj trener. Milano je blizu, pa je često dolazila – ispričao je na početku Novak Đoković.

 

On je istakao da je njegova supruga Jelena Đoković mnogo doprinijela kvalitetu njihove veze i da joj je na mnogim stvarima zahvalan.

 

– Zahvalan sam joj na svemu što je uradila kako bi naša veza opstala. Ona me je upoznala sa jogom, još u danima kada je studirala. Ona mnogo čita, čita sve i svašta, voli i da piše, zanima je novinarstvo. Sjećam se kada sam bio mlad, od svojih roditelja i svoje teniske majke (Jelena Genčić prim. prev.) naučio sam kako da stvari stavim na papir. To je bilo lijepo, ali je vremenom iščezlo. Jelena me podsjeća na to, počeo sam to opet da radim i osjetio sam se veoma dobro. Osjetio sam da na taj način mogu da izbacim mnogo toga što se nalazi u meni – rekao je Novak i dodao:

 

– Jelena je učila o tome jer je bila pod velikim stresom dok je studirala, gotovo cijele dane je provodila uz knjige. Studentski život nije lak, tražila je način da se opusti, dobije energiju. Nije pila kafu i slične stvari. Otkrila je jogu i onda je to podijelila sa mnom, pa sam i ja počeo da je upražnjavam. To je postao sastavni dio mog života.

 

Novak je govorio i o tome koliko im se život promijenio kada su postali roditelji.

 

– Ona bi se složila da kada smo postali roditelji prije četiri godine, to je potpuno promijenilo naš svijet naglavačke. Od tada istinski vjerujemo da su naša djeca učitelji i oni dolaze u ovaj život da nam donesu pouke i pomognu nam da shvatimo mnogo toga, stvari na dubljem nivou i mnogo stvari na kojima moramo raditi. To je sasvim suprotno onome što društvo misli, da mi podučavamo djecu – rekao je najbolji srpski teniser.

 

(Blic)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *