Banjaluka dobila novu sportsku dvoranu

Sport

Banjalučkim sportistima od juče je zvanično na raspolaganje stavljena novoizgrađena sportska dvorana „Centar“ koja je sagrađena na mjestu nekadašnjeg Šoping centra.

 

Dvoranu je svečano otvorio gradonačelnik Igor Radojičić, a čast da odigraju prvu utakmicu na parketu nove dvorane imale su odbojkašice „BL voleja“ i „Inove“. Radojičić je naglasio da je ovo prva javna sportska dvorana koja je u našem gradu sagrađena još od 1978. godine, izuzimajući školske i univerzitetske hale.

 

– Dvorana „Centar“ je novo mjesto za treninge naših sportista, što će značajno rastertiti dvorane „Borik“ i „Obilićevo“, a u budućnosti, sa dodatnom opremom – semaforima i tribinama, možemo očekivati da će se ovdje igrati i takmičarske utakmice. Vjerujem da će naši sportisti biti zadovoljni jer dobijaju bolje uslove za rad – rekao je Radojičić.

 

Radojičić je dodao da je u planu Gradske uprave gradnja još tri sportske dvorane, pojašnjavajući da su to dvorana kod OŠ „Branko Radičević“ za koju je već urađen projekat, zatim sportska dvorana na Laušu kao i dvorana kod Gimnazije, gdje projekat javno-privatnog partnerstva još nije doveden do kraja.

 

Otvaranju sportske dvorane „Centar“ prisustvovali su predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *