Mamić iznenada otkazao obraćanje novinarima

Sport

Neformalni prvi čovjek zagrebačkog Dinama, najtraženiji bjegunac iz Hrvatske koji se skoro godinu dana krije u Međugorju, Zdravko Mamić, otkazao je za sutra zakazanu konferenciju za medije.

 

Mamić je na Facebooku naveo kako je razlog toj odluci savjet njegova advokata Veljka Miljevića koji mu je, kako kaže, gotovo pa zabranio da održi nastup pred medijima.

 

“Dragi predstavnici medija i svi oni koji ste sutra isčekivali najavljenu press konferenciju primite moje izvinjenje. Zbog savjeta i pritiska mojeg odvjetnika Veljka Miljevića, koji bi mi u slučaju održavanja press konferencije otkazao punomoć i prestao biti braniteljem, otkazujem sutrašnje obraćanje javnosti. Obzirom na veliko poštovanje prema radu odvjetnika Miljevića i pravne bitke koje su pred nama odlučio sam njihovo mišljenje uvažiti i još jednom se izviniti medijima. Do drugog puta, kojeg će svakako uskoro biti, voli Vas Zdravko Mamić”, napisao je popularni Maminjo.

 

Podsjetimo, sud u Osjeku u petak je donio nalog za raspisivanje potjernice i uhićenje bivšeg čelnika Dinama, a sva dokumentacija trebala bi uskoro biti dostavljena i vlastima u Bosni i Hercegovini nakon čega više ne bi trebalo biti formalnih prepreka za izručenje Zdravka Mamića.

 

Kako Klix.ba saznaje, vijesti iz Osijeka jako su zabrinule sve u Mamićevom taboru, a izručenje hrvatskim vlastima bliže je nego ikad.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *