Izdvajanja za sport u Banjaluci povećana za 43 odsto

Sport

Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas rješenja o sufinansiranju programskih aktivnosti sportskih klubova za tekuću godinu, u ukupnoj vrijednosti od 1,12 miliona KM. Rješenja su uručena za 58 predstavnika sportskih klubova, te za pet klubova koji okupljaju lica sa invaliditetom.

 

Radojičić je naglasio da Banja Luka već treću godinu zaredom uvećava izdvajanja za sport, u toj mjeri da se sada iz gradske kase daje 43 odsto više sredstava u odnosu na 2017. godinu.

 

– U ovaj iznos nisu uračunata sredstva za sportsku infrastrukturu gdje smo u zadnje tri godine uložili mnogo sredstava kako bi našim sportistima omogućili bolje uslove za treniranje. Prije tri godine imali smo samo dvorane Borik i Obilićevo, a sada nam je na raspolaganju i dvorana Centar, očekujemo da uđemo u posjed dvorane u Sokolskom domu, a planiramo i gradnju dvorana na Starčevici i na Laušu. Pored toga, prije nekoliko dana počela je izgradnja još jednog fudbalskog terena na Banjalučkom polju – rekao je Radojičić.

 

On je dodao da Grad, uz sufinansiranje programa sportskih klubova, dodjeljuje i sredstva onim sportistima koji ostvare plasmane na međunarodna takmičenja.

 

– Želimo da pomognemo i našim sportistima koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, a već drugu godinu imamo i sportske stipendije za naše najbolje sportiste. Osnovni cilj ovih aktivnosti jeste da pomognemo našim sportistima kako bi ostvarili još bolje rezultate i kako bi se više ljudi bavilo sportom – kazao je Radojičić.

 

Darko Kosić iz OKK Feniks, kaže da je pomoć Grada od velikog značaja za njihov klub i dodaje da će se svi članovi ovog kluba maksimalno truditi da opravdaju sredstva koja su dobili.

 

Direktor RK Borac M:tel Vladimir Branković, izjavio je da će ovaj klub u narednoj sezoni pokušati da se vrati u regionalnu SEHA ligu, te da će klub istrajati u nastojanju da mlađe kategorije više ne plaćaju članarinu čime bi se omasoviio rad omladinske škole kluba.

 

Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, ove godine će u gradski sport ukupno biti izdvojeno oko tri miliona KM, uključujući sve projekte (školski sport, sufinansiranje članarina, obuka neplivača, sufinansiranje zdravstvene zaštite, stipendije kategorisanim sportistima, izgradnja teretana u prirodi, grant olimpijskom bazenu i slično).

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *