Tramp i Kim Džong Un krajem februara u Hanoju

Svijet

Sjeverna Koreja je prvi put potvrdila da će njen lider Kim Džong Un imati drugi sastanak sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, ovog puta u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, krajem februara.

 

Kim je juče krenuo iz Pjongjanga vozom u pratnji visokih zvaničnika i svoje uticajne sestre, kako bi stigao na samit zakazan za 27. i 28. februar, javila je sjevernokorejska zvanična agencija KCNA.

 

Tramp i Kim će se sastati u Hanoju, osam mjeseci nakon njihovog istorijskog susreta u Singapuru, gdje su obećali da će raditi u pravcu pune denuklearizacije Korejskog poluostrva.

 

Od tada je postignut neznatan napredak, a očekuje se da će se dvojica lidera fokusirati na to koje elemente nuklearnog programa bi Sjeverna Koreja mogla početi da ukida, u zamjenu za ustupke SAD, navodi Rojters.

 

Zvanično glasilo Sjeverne Koreje, list Rodong Sinmun, objavio je rijetku reportažu o Kimovom putu, a u kojoj su i fotografije na kojima se vidi kako je lider svečano ispraćen iz Pjongjanga, dok na drugoj maše iz voza držeći cigaretu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *