Asanž: Sa Trampom moguće promjene i nagore i nabolje

Svijet

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjavio je da bi Sjedinjene Američke Države sa administracijom Donalda Trampa mogle da se promene “i nagore i nabolje”.

Asanž je uz rezervu pohvalio Trampa, navodeći da on nije insajder establišmenta u Vašingtonu i da bi mogao da pruži šanse i za pozitivne kao i za negativne promene u SAD, prenosi “Gardijan”.

Asanž je svoja osećanja u vezi sa američkim izborima opisao kao “pomešana”, dok je demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton oštro kritikovao.

“Izbor Klintonove značio bi konsolidaciju vlasti u postojećoj vladajućoj klasi SAD”, rekao je Asanž u intervjuu za italijanski list “Republika”.

“Tramp nije insajder u Vašingotnu, on je deo bogate elite SAD i oko sebe okuplja niz drugih bogatih ljudi”, ocenio je on.

Asanž je dodao da oni predstavljaju novu strukturu koja će se brzo razvijati, ali za sada je ta struktura još slaba što daje mogućnost za promene u SAD koje mogu biti i u dobrom i u lošem pravcu.
U nedelji uoči američkih izbora, Asanž je putem Vikiliksa obelodanio niz mejlova povezanih sa Klintonovom što je nanelo dosta štete kandidatkinji demokrata, navodi “Gardijan”.

Mondo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *