Tramp: SAD očekuju najteže nedjelje, biće puno mrtvih

Svijet

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da SAD očekuju najteže nedjelje u borbi sa korona virusom, upozorivši da će biti puno smrtnih slučajeva.

 

“Biće puno mrtvih”, rekao je Tramp u svom dnevnom obraćanju novinarima povodom pandemije virusa COVID-19.

 

Kako prenosi AP, poslije mračnog početka konferencije za novinare, Tramp se u više navrata osvrnuo na potrebu da se SAD ponovo otvore za poslovanje.

 

“Moramo da ponovo otvorimo našu zemlju. Ne želimo da ovo radimo mjesecimia, i mjesecima i mjesecima. Država na to nije pripremljena”, kazao je američki predsjednik.

 

Tramp je dodao i da je potrebno što pre omogućiti održavanje sportskih događaja i otvaranje restorana.

 

Agencija Rojters podeća da su zdravstveni ekspeti Bele kuće nedavno procijenili da bi SAD u pandemiji korona virusa mogle biti suočene sa između 100.000 i 240.000 smrtnih slučajeva.

 

“Vjerovatno nikada do sada nismo vidjeli takve brojke. Možda tokom rata, tokom Prvog i Drugog svjetskog rata”, rekao je Tramp.

 

On je dodao da će 1.000 pripadnika vojske biti poslato u Njujork, a među njima vojni ljekari i medicinske sestre.

 

Tramp je najavio i da će 29 miliona doza lekova protiv malarije biti stavljeno u nacionalne zalihe namenjene pacijentima sa korona virusom i naglasio da se medicinska i zaštitna oprema isporučuje prvo onima kojima je najprioritetnija.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *