Broj zaraženih koronom prešao je tri i po miliona

Svijet

Broj zaraženih virusom korona širom svijeta prešao je 3,5 miliona, a umrlih je blizu 25.000, mada je broj umrlih i novih slučajeva usporio u odnosu na protekli mjesec.

 

U Sjevernoj Americi i evropskim državama je najveći broj novih slučajeva prijavljenih u proteklih nekoliko dana, a broj zaraženih raste u manjim dijelovima Južne Amerike, Afrike i Rusije.

 

Prema podacima agencije Rojters, zasnovanim na zvaničnim informacijama država, u proteklih 24 časa prijavljeno je novih 84.004 slučajeva, čime je ukupan broj zaraženih prešao 3,5 miliona. Broj preminulih od Covida-19 je 245.992.

 

Stopa smrtnosti širom svijeta bila je između dva do tri odsto tokom protekle sedmice i to je mnogo manje od 13 odsto, koliko je bilo sredinom marta kada je virus bio na vrhuncu.

 

Zbog pada smrtnih i novih slučajeva oboljenja, brojne zemlje krenule su u ublažavanje mjera blokade koje su nanijele štetu globalnoj privredi.

 

Stručnjaci upozoravaju da je ublažavanje mjera kontroverzno i pokušavaju da pronađu najbolji način kako bi se osiguralo da ne dođe do drugog talasa pandemije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *