U Njujorku oko 100 djece oboljelo od bolesti povezane sa virusom korona

Svijet

Guverner Njujorka Endrju Kuomo izjavio je kako je oko 100 djece u Njujorku oboljelo od “rijetke” bolesti za koju se vjeruje da je povezana s novim tipom virusa korona (COVID-19).

 

Kuomo je, na konferenciji za novinare izjavio da se istražuje “upalni sindrom”, koji pogađa djecu i za koji se smatra da je povezan s COVID-19, a koji napada krvne žile i organe i ima simptome slične Kavasakijevoj bolesti i toksičnom šoku.

 

Rekao je da je dosad u Njujorku umrlo troje djece zbog pomenute bolesti, a oko 100 djece pokazalo je simptome.

 

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je u utorak objavio da je najmanje 52 djece oboljelo od tog sindroma i pozvao roditelje da odmah kontaktiraju pedijatre ukoliko njihova djeca pokažu navedene simptome, uključujući visoku temperaturu, osip, bolove u stomaku i povraćanje, prenosi Rojters.

 

U Njujorku je sindrom utvrđen kod širokog spektra mladih. Umro je petogodišnji dječak, sedmogodišnji dječak i 18-godišnja djevojka.

 

Oko 23 posto slučajeva je registrovano kod djece mlađe od pet godina, oko 29 posto u dobi od pet do devet godina, oko 28 posto u dobi između 10 i 14 godina i 16 posto u dobi od 15 do 19 godina.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *