Bajden: Vojnici će izvesti Trampa iz Bijele kuće ako ne prizna poraz

Svijet

Predsjednički kandidat američkih demokrata Džo Bajden izjavio je da ga brine da bi predsjednik Donald Tramp mogao da pokuša da “ukrade” izbore u novembru, ali je siguran da će ga vojnici izvesti iz Bijele kuće ako izgubi i ako ne bude htio da prizna rezultat.

 

Bajden je u emisiji “Dnevni šou sa Trevorom Noom” istakao da je Tramp protivnik glasanja poštom, jer smatra da to daje mogućnost za varanje, a najavio je da će demokrate imati advokate na biračkim mjestima, kako bi spriječili republikance da manipulišu glasovima, prenosi Fonet.

 

Bivši potpredsjednik Amerike rekao je da su ga komentari bivših vojnih zapovednika, koji su kritikovali Trampov odgovor na proteste protiv policijske brutalnosti, uvjerili da će vojska intervenisati ako predsjednik ne bude priznao rezultate izbora.

 

Na Bajdenovu izjavu je ragovala predstavnica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany, koja je rekla da je riječ o “smiješnoj pretpostavci”.

 

“Predsjednik jedva čeka novembar. Vrijedno radi za američki narod, a ostavljamo demokratama da dokažu tu teoriju zavjere”, rekla je McEnany, prenosi AP.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *