McDonald's od 14. marta zatvara restorane u Rusiji

Svijet

McDonald's planira da od 14. marta privremeno obustavi rad lanaca restorana širom Rusije, rečeno je RIA Novostima u pres-službi ove kompanije.

 

“Zbog operativnih, tehničkih i logističkih poteškoća, McDonald's planira privremeno obustaviti uslugu u mrežnim preduzećima širom Rusije od 14. marta. Kancelarija kompanije će nastaviti da radi kao i obično”, saopštila je kompanija.

 

“Nažalost, u ovom trenutku McDonald's u Rusiji ne može garantovati nesmetan rad glavnih linija, održavanje ključnog asortimana u preduzećima mreže i visoke standarde kvaliteta na koje su gosti navikli”, dodala je pres služba.

 

“Mjesečni troškovi za osiguranje i sve obaveze prema zaposlenima i dobavljačima će biti do 50 miliona dolara”, saopštila je kompanija McDonald's.

 

“Više od 62.000 ljudi radi u sistemu McDonald's u Rusiji, a još oko 100.000 u preduzećima dobavljača. Briga o zaposlenima je glavni prioritet kompanije, tako da svi zaposleni, kako korporativni tako i preduzeća primaoci franšize, ostaju u kompaniji i nastaviće primaju punu platu, naknadu zasnovanu na prosječnom mjesečnom godišnjem prihodu“, saopštila je pres služba.

 

Kompanija je istakla da će zadržati i sve socijalne beneficije i garancije koje su date zaposlenima.

 

“Osim toga, kompanija planira da podrži dobavljače koji mogu imati poteškoća zbog privremene obustave usluga gostima McDonald'sa u Rusiji. Tokom perioda privremenog zatvaranja hala, McDonald's će također ispunjavati sve svoje obaveze prema dobavljačima i iznajmljivačima”, navodi se u saopštenju. rekla je kompanija.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *