KALABIĆ ŽESTOKO KRITIKOVAO DODIKA: Ovo nije SNSD već Savez Miće, Cicka i Obrena..!

Aktuelno

– Kako te nije sramota, šta to radiš!? – rekao je Kalabić obraćajući se Dodiku tokom diskusije o novoj vladajućoj koaliciji koju uz SNSD, DNS i Socijalističku partiju, čine još i Ujedinjena Srpska, NDP i stranka Nedeljka Čubrilovića u osnivanju (DEMOS).

Rasprava na posljednjoj sjednici Predsjedništva SNSD o novoj vladi premijera Radovana Viškovića i ministrima iz SNSD-a koji će ući u njen sastav, bila je veoma burna. Verbalni duel između člana Predsjedništva Drage Kalabića i lidera SNSD Milorada Dodika dugo će pamtiti svi koji su bili na sjednici, saznaje Istinito.

Drago Kalabić, koji odavno slovi kao disident u redovima SNSD i najveći kritičar poteza šefa partije, pobrinuo se da i današnja sjednica Predsjedništva ostane upamćena po oštrim riječima koje je uputio šefu partije.

– Kako te nije sramota, šta to radiš!? – rekao je Kalabić obraćajući se Dodiku tokom diskusije o budućoj vladajućoj koaliciji koju uz SNSD, DNS i Socijalističku partiju, čine još i Ujedinjena Srpska, NDP i stranka Nedeljka Čubrilovića u osnivanju (DEMOS).

Naime, Kalabić smatra da je ova koalicija uspostavljena izričitom voljom predsjednika SNSD Milorada Dodika, da o njoj nisu odlučivali organi partije, i da je suprotna interesima SNSD-a i njegovog članstva, ali i građana Republike Srpske.

– Šta je nama bio cilj 2006. godina a šta danas?! Šta mi radimo sa Čavićem, Obrenom i Cickom?! Jesmo li mi Savez nezavisnih socijaldemokrata ili smo “savez svega i svačega”!? – upitao je Kalabić Dodika, tražeći od njega da ga “gleda u oči dok mu govori”.

Kalabić je zatražio od Dodika da Predsjedništvu predoči koalicioni sporazum, za koji je lider SNSD priznao da ne postoji.

– Uvijek smo imali koalicioni sporazum prije izbora i takav je potpisan sa DNS-om i Socijalističkom partijom, a sada nemamo ni program koalicije niti sporazum, obrazložio je svoje stavove Kalabić za Istinito.

Smatra da je koalicija koju čini pet partija suprotna interesima SNSD-a i da o tome ima namjeru još da govori.

– Ovo više nije Savez nezavisnih socijaldemokrata, već Savez Miće, Čave, Cicka i Obrena, kategoričan je Kalabić, koji je bio veoma kritičan i prema sastavu nove Vlade RS.

Kalabić je Dodiku rekao da je sastav nove Vlade RS, koja treba da bude inaugurisana na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS u ponedjeljak, veoma loš i da je to najgora vlada koju je SNSD imao do sada.

Na iznenađenje većine prisutnih, i sam Milorad Dodik je priznao da nije zadovoljan sastavom kabineta Radovana Viškovića, ali da je to već gotova stvar.

Kalabić nije poštedio kritika ni predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, prema kojoj je bio veoma oštar.

– Na privatnoj zabavi, na sećiji kod predsjednice, popunjava se Vlada njenim propalim kadrovima, stresao je Kalabić Dodiku i Cvijanovićevoj u brk.

Cvijanovićevu je posebno pogodilo to što je njen dosadašnji rad u Vladi RS ocijenio lošim, zbog čega je burno reagovala.

– U ovoj vladi je samo mandatar tri puta bolji od prethodnog, rekao je Kalabić, poredeći Radovana Viškovića i Željku Cvijanović.

Po završetku sjednice, kada je Milorad Dodik izašao iz Male sale Narodne skupštine u kojoj je održana sjednica Predsjedništva SNSD, mnogu prišli i čestitali Kalabiću na izgovorenim kritikama, koje oni nisu imali hrabrosti da izreknu.

Drago Kalabić je inače jedan od rijetkih funkcionera SNSD koji se ne libi da javno kritikuje odluke i poteze rukovodstva stranke i njenog šefa Milorada Dodika.

U septembru ove godine Kalabić je u prepisci, u javnoj viber grupi prnjavorskog portala Prnjavor. info, naveo da je napustio Opštinski odbor SNSD Prnjavor jer “ne želi ništa imati sa ljudima koji smatraju da se neistomišljenicima treba osvetiti čak i na djeci”.

Ostao je u Predsjedništvu SNSD gdje se i dalje protivi samovolji i nepromišljenim potezima vrha partije, posebno zadajući glavobolje Miloradu Dodiku.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *