Banjaluka: Policija hapsi i prebija građane, uskraćuje im hranu i vodu, u pritvoru i Brane Milošević

Aktuelno

Treći dan zaredom policija u Banjaluci hapsi i privodi aktiviste Pokreta Pravda za Davida. Neki od njih su brutalno pretučeni i uskraćena su im osnovna građanska prava, hrana, voda, pravna i medicinska pomoć.

Brane Milošević, generalni sekretar Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca, uhapšen je sinoć oko 18.00 časova, tokom protesta Pokreta Pravda za Davida u centru Banjaluke.

Prema saznanjima “Istinito” , Milošević je podvrgnut brutalnoj policijskoj torturi tokom i nakon hapšenja i to u više navrata.

Miloševića su sinoć u pritvoru “posjetila” dvojica uniformisanih policajaca i jedan inspektor u civilu između 20.00 i 23.00 časa, a ponovo je pretučen jutros oko 6.00 časova.

Sve vrijeme zadržavanja u pritvoru Miloševiću je uskraćena voda i hrana, medicinska njega, kao i kontakt sa porodicom i advokatima.

Milošević, koji je i direktor banjalučkog “Metala”, ima vidljive povrede po tijelu, modrice u predjelu stomaka i po nogama.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija u pritvoru drži najmanje još dvojicu aktivista Pokreta Pravda za Davida, dok za nekima traga već treći dan.

Među uhapšenima je i Rade Šljivić, aktivista Pravde za Davida, koji je policajce “nervirao” mirnim protestom ispred policijskog kordona na Trgu Krajine.

Povodom Miloševićevog hapšenja, danas u 12.00 časova kod spomenika Petru Kočiću u centru Banjaluke novinarima će se obratiti Aco Prelić, predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca.

U protekla tri dana policija je bila brutalna prema građanima, potezala oružje na njih, šutirala nogama bespomoćne starice, hapsila i privodila gotovo bez povoda.

Uhapšeno je i u pritvoru zadržano na desetine aktivista Pokreta Pravda za Davida, uključujući i Davora Dragičevića i Suzanu Radanović, roditelje ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

Dvojica novinara su takođe privođena, Vladimir Šušak i Ivan Begić, a jedan od njih je i fizički i psihički maltretiran.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *