Poznat identitet policajaca koji je nogama udarao staricu na Trgu Krajine

Hronika

Nakon što su fotografije i video zapisi policajca koji šutira građane na Trgu Krajine u Banjaluci tokom protesta i hapšenja članova grupe “Pravde za Davida” šokirale javnost narodni poslanik Nebojša Vukanović uz pomoć svojih saradnika saznao je da se radi o Radenku Stakiću, načelniku Sektora policije Policijske uprave Banjaluka MUP-a Republike Srpske.

“Stakić je nogom šutirao građane oborene na asfalt, a na snimku se vidi kako Lukačev načelnik odlazi prema drugoj osobi tražeći razjaren novu žrtvu nakon što građani vrište i traže da ne udara nogom staricu. Da ima bar malo pravne države Stakić bi kao stari povratnik u činjenju krivičnih djela odavno bio suspendovan i ne bi nosio i sramotio uniformu Policije Republike Srpske, jer je prije pet godina bio smijenjen sa funkcije načelnika Policijske stanice Lazarevo zbog zloupotrebe položaja i pomaganja banjalučkim zelenašima”, objavio je Vukanović.

Stakić je smijenjen 2013. godine skupa sa Goranom Guskom, šefom Kriminalističke policije u PS Obilićevo, zbog veza sa zelenašem Branislavom Smiljanićem zvanim Ćelo, i drugim zelenašima koji su uhapšeni u akciji „Knez dva“. Građani su svjedočili da su neki policajci tražili da zelenašima daju novac, a Guska i Stakić bili su među osumnjičenim. Nažalost umjesto izbacivanja iz MUP-a Srpske Lukač je unaprijedio korumpiranog policajca, koji je šutirao građane želeći da dokaže lojalnost i odanost ministru i tako dalje napreduje u karijeri.

“Niko nema pravo da se iživljava i tuče nedužne građane, i Stakić mora odmah biti suspendovan i odgovarati za zloupotrebu ovlaštenja u disciplinskom postupku. MUP Republike Srpske i Dragan Lukač nisu odgovorili ko je nasilnik u uniformi sa činovima koji nogom udara građane na zemlji, pa sam pokrenuo istragu i uz pomoć saradnika iz Banjaluke otkrio identitet nasilnika. Sada je na Lukaču da ga pod hitno suspenduje i pokrene postupak, kako se ne bi izazvao revolt kod građana”, saopštio je Vukanović.

Autor: Nebojša Vukanović

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *