Danijeli Batar opet izmakla fotelja direktorice Inspektorata RS

Aktuelno

Konkurs za izbor direktora Inspektorata Republike Srpske biće poništen iduće sedmice jer nije sproveden u zakonskom roku, saznaje portal CAPITAL.

Da je novo namještanje konkursa za direktora Inspektorata RS u toku CAPITAL je objavio krajem jula kada je konkursom bilo propisano da kandidati treba da imaju, između ostalog, završen medicinski fakultet – smjer farmacija koji ima aktuelna v.d. direktorica te inspekcijske uprave Danijela Batar.

 

Direktor Agencije za državnu upravu RS Aleksandar Radeta potvrdio je da će konkurs biti poništen.

 

„Istekao je rok da se sprovede konkurs, komisija je kasno imenovana i nije mogla u zakonskim roku sprovesti konkurs i on će biti poništen“, rekao je Radeta.

 

Zakonski rok za sprovođenje konkursne procedure je dva mjeseca od zatvaranja konkursa i istekao je oko 10. oktobra.

 

Batareva je na funkciju vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove – Inspektorata RS postavljena u maju prošle godine, nakon što je Vlada smijenila dotadašnjeg direktora Predraga Tomića.

 

Ona je poništila konkurs koji je u oktobru 2018. godine bio raspisan za izbor direktora Inspektorata jer nije ispunjavala uslove za direktorsku poziciju. Zatim je izmjenila Pravilnik o sistematizaciji, koji je Vlada RS prihvatila, a u kojem je među neophodne uslove za tu poziciju dodala svoje zanimanje.

 

Nakon toga je raspisan novi konkurs u decembru prošle godine u kojem je, kao i sada, bilo predviđeno da direktor Inspektorata može da bude i lice sa završenim medicinskim fakultetom, ali samo smjer – farmacija.

 

Nakon što je otkriveno da su uslovi u konkursu namješteni Batarevoj, konkurs iz decembra je poništen jer „nije imenovana konkursna komisija“.

 

Novi konkurs za Inspektorat raspisan je u julu ove godine, sa istim uslovima.

 

Iz SNSD-a su poručili da je Batareva nepodobna za tu poziciju, dok je predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić stao u njenu zaštitu i rekao da ona ima podršku stranke i da dobro radi na poziciji direktora Inspektorata.

 

Danijelu Batar je Vlada RS više od pet puta imenovala za v.d. direktora u Inspektorat RS.

 

capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *