Borci Hercegovine traže smjenu ministra Đokića

Aktuelno

Borci Nevesinja i čitave Hercegovine ogorčeni su jer je Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske, dao koncesije za vetroelektranu Grebak potpisujući ugovor sa nekadašnjim pripadnikom odreda “El Mudžahedin”. Kako kažu borci i veterani za “Novosti” ono što su mu oprostili pravobranilaštvo, premijer Radovan Višković, Vlada i koalicioni partneri, neće mu oprostiti borci ove regije.

 

Protiv odluke o davanju koncesijeza VE Grebak i licu Miralemu Čampari, bilo je i Pravobranilaštvo RS koje je dalo negativan odgovor ministru Đokić i resornom ministartsvu za ovaj posao.

 

Sagovornici “Novosti” kažu da su ljudi ogorčeni s pravom, a uprkos tome što ni insitucije RS nisu bile za to potpisivanje ugovora sa Čamparom, ministar je radio po svom iz ko zna kakvih interesa. Zato od premijera i predsednika i institucija RS tražimo da smeni ministra i da se ugovor poništi, te da se imenuje odgovoran ministar koji neće za svoj sitni interes raditi u korist neprijatelja Republike Srpske,poručuju predstavnici demobilisanih boraca VRS i meštani.

 

Brano Zečević, predsednik Udruženja “Ratni veterani” Nevesinja kaže za “Novosti” da su veterani još pre tri godine dostavili u Vladu projekat da se na ovom području napravi ski – lift za građane Nevesinja i šire.

 

– Mi smo uvek za razvoj Republike Srpske, ali se moraju znati nekakav red i šta se radi i kako. Ovde se zaobilazi Nevesinje i Hercegovina. Ovakve ljude treba smeniti jer rade i mimo institucija RS, kaže Zečević.

 

U Pravobranilaštvo RS na upit “Novosti” oko davanja koncesije Miralemu Čampari za gradnju vjetroelektrane Grebak, kažu da je Pravobranilaštvo RS dalo negativno mišljenje na predlog koncesionog ugovora koji je potisan između Vladde RS zastupane po ministru energetike i rudarstva, i privrednog društva “VE Grebak” doo Nevesinje.

 

– U narednom periodu , sve dalje aktivnosti će se preduzimati uz konsultacije sa Vladom RS, a u cilju adekvatne zaštite i zastupanja imovinsko-pravnih interesa RS, navode u Pravobranilaštvu RS.

 

Novosti su kontaktirale ministra Petra Đokića kako bi dobili odgovore i objašnjenja postupaka koji idu direktno protiv mišljenja Pravobranilaštva RS, ali nam s eministar nije javljao na pozive.

 

novosti.rs

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *