NEMA JAVNE PODRŠKE SPS
Đokić satima čekao ispred kabineta Ivice Dačića

Aktuelno

Predsjednik Socijalističke partije i ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić jutros je više od pet časova čekao na prijem u Ministarstvu inostranih poslova Srbije, kod predsjednika SPS Ivice Dačića, tvrde izvori iz vrha SPS.

 

Petar Đokić već danima svim silama pokušava da dobije Dačićevu podršku, jer mu prijeti ostanak bez ministarske fotelje, ali i funkcije predsjednika Socijalističke partije, nakon što su pet poslanika SP u NSRS i veliki dio članstva zatražili njegovu ostavku i povlačenje sa mjesta predsjednika partije, a sve zbog velikog broja afera koje predstavljaju teret svim članovima SP.

 

– Đokić je od Dačića tražio podršku, ali je nije dobio. Tražio je zajedničku pres konferenciju što je Dačić odbio. Na kraju ga je molio bar za zajedničku fotografiju, na šta je ministar Dačić jedva pristao. Đokiću je saopšteno da mu je SPS dva puta do sada spasavao glavu, te da sada ne žele da se miješaju. Takođe mu je sugerisano da se mirno povuče i da Socijalistima u Srbiji ne odgovara to što radi Đokić u Republici Srpskoj, pogotovo jer se negativan imidž odražava i na Socijaliste u Srbiji koji se pripremaju za predstojeće izbore – otkriva dobro upućeni izvor.

 

Pet od sedam narodnih poslanika SP su nedavno formirali Nezavisni klub odbornika u NSRS, a od premijera Radovana Viškovića zatražili smjenu Đokića sa mjesta ministra. Novoformirani klub je koalicionim partnerima predložio da na osnovu broja poslanika u NSRS imenuju stručne ljude bez afera na pozicije koje trenutno pripadaju Socijalistima.

 

Đokićeva struja bi ovim ostala sa dva poslanika i bez svih funkcija, a u isto vrijeme unutar partije Đokić ima izričit zahtjev da se povuče i na miru riješi svoje probleme sa zakonom.

 

Na sajtu Socijalističke partije danas je objavljeno da se predsjednik SP Petar Đokić u Beogradu sastao sa predsjednikom SPS Ivicom Dačićem, sa kojim je razgovarao o saradnji dvije sestrinske partije, te da je Dačić “iskazao punu podršku u daljem djelovanju Socijalističke partije na čelu sa Petrom Đokićem”.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *