Novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju suđenju ubicama Slaviše Krunića!

Aktuelno

Glavni pretres na suđenju optuženima za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića zakazan je za 24. februar, odlučeno je na današnjem statusnom ročištu sa kojeg su izbačeni novinari.

 

Advokat Marinko Brkić komentarisao je da je pogrešna odluka suda da se novinarima ne dozvoli pristup u sudu.

 

Drugi advokati, kao ni republički javni tužilac nisu željeli komentarisati današnja dešavanja u sudu.
Srpskainfo saznaje da će na narednom ročištu biti pročitana optužnica, a Tužilaštvo će saslušati četiri svjedoka.

 

Milena Marković, sekretar Okružnog suda Banjaluka, u obraćanju novinarima izjavila je da je danas održano pretpretresno ročište u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, javlja novinar Srpskainfo.

 

– U ovoj fazi zakon ne propisuje javnost i iz tog razloga nije dozvoljeno prisustvo javnosti – kratko je izjavila Markovićeva bez detaljnijeg objašnjenja zašto je takva praksa primjenjena prvi put u ovom postupku.

 

Novinari su jutros izbačeni iz sudnice Okružnog suda u Banjaluci uoči statusnog ročišta. Brojne novinarske ekipe ostale su ispred suda, a dio novinara koji su ušli u sudnicu zamoljeni su da napuste prostorije.

 

Pod jakim mjerama obezbjeđenja optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić jutros su dovedeni u sud u pratnji Interventne jedinice sudske policije Republike Srpske.

 

Srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *