Nema novih slučajeva virusa korona, pod nadzorom 210 osoba

Aktuelno

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, rekao je da nema novih slučajava korona virusa, a pod nadzorom se nalazi 210 osoba.

 

“Po pitanju nadzora najviše osoba je u Banjaluci i to njih 118”, rekao je Šeranić.

 

On je dodao da će se angažovati psiholozi kako bi oni koji su u izolaciji dobili određenu podršku. Šeranić je rekao da će od Svjetske zdravstvene organizacije dobiti određenu pomoć kako bi se nastavilo sa kvalitetnim radom kao do sada.

 

Član Koordinacionog tima Jela Aćimović rekla je da su se dugo pripremali za reagovanje na pojavu virusa korona i da su spremni da odgovore na taj izazov.

 

“Molimo stanovništvo da se ponaša odgovorno i da ispoštuju propisane mjere kako bismo spriječili širenje virusa korona u Srpskoj”, istakla je Aćimovićeva.

 

Član tima Zvjezdana Rajkovača rekla je da su dva pacijenta koja su zaražena virusom korona i danas bez bilo kakvih simptoma.

 

Ona je dodala da Univerzitetski klinički centar Republike Srpske raspolaže sa dovoljno kapaciteta za smještaj pacijenata koji eventualno budu zaraženi virusom korona.

 

Predstavnik SZO u BiH Mirza Palo rekao je da je zdravstveni sistem u Srpskoj spreman da se suoči sa pojavom virusa korona.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *