U eksploziji u Banjaluci oštećena garaža i automobil

Hronika

U toku je uviđaj u Solunskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, gdje je sinoć na garažu bačena eksplozivna naprava, najvjerovatnije bomba.

 

Kako saznajemo na licu mjesta, navodno je na garažu u vlasništvu Dragana C. bačen eksploziv, a mještani kažu da je detonacija bila kao “tenkovska” te da se sve treslo. Kažu da su se uspaničili i da su usljed snažne eksplozije i komšijske kuće pretrpjele ošećenja prozora.

 

“Bilo je oko 23 časa kada se zatreslo. Ja vam ne mogu opisati koliko je to bilo snažno. To mora biti puno eksploziva čim su garažna vrata skroz raznesena. Te ljude ne znamo, ne viđamo ih, a kuća je više puta preprodavana”, kažu mještani.

 

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, nepoznata naprava je eksplodirala oko 22.45 pored vrata garaže u Solunskoj ulici.

 

Povrijeđenih u eksploziji nije bilo.

 

“Usljed detonacije oštećeni su stambena jedinica i automobil. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, koji su utvrdili da je nepoznati izvršilac ili više njih postavio nepoznatu eksplozivnu napravu”, saopštila je Policijska uprava Banjaluka. Dodali su da je policija blokirala prostor gdje se dogodila eksplozija.

 

“Preduzimaju se sve istražne i operativne radnje na otkrivanju izvršioca krivičnog djela. U toku je uviđaj na licu mjesta krivičnog djela”, pojasnili su u policiji.

 

Dodali su da je o navedenom obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičom djelu izazivanje opšte opasnosti te da se nastavi rad na otkrivanju izvršioca krivičnog djela.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *