Kabinet Staše Košarca prepun savjetnika

Aktuelno

Osim zakonom predviđenog broja savjetnika ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac (SNSD), u kabinet je doveo i “dodatne” savjetnike”, među kojima i jednog koji je angažovan i u Vladi Republike Srpske.

 

Košarac ima pravo da u svoj kabinet imenuje šest ljudi, odnosno, šefa kabineta i pet savjetnika.

 

Međutim, kabinet ovog ministra je više nego popunjen jer se, prema našem izvoru, u njemu nalazi minimalno devet osoba. Košarac je, takođe, po svom ukusu doveo i tehničke sekretare i vozača…

 

Šef njegovog kabineta je Nemanja Pandurević, iz Zavoda za udžbenike, dok su savjetnici iz reda zaposlenih u ministarstvu Marijana Milić i Bojan Šehovac.

 

U Košarčev kabinet stigla je i plejada poznatih i manje poznatih likova.

 

Tako su se u njegovom kabinetu našla i dva, javnosti poznata imena koja su zaplivali u penzinerske vode, a to su Žarko Laketa, nekadašnji SDS-ovac, bivši zamjenik direktora Granične službe BiH i bivši načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje, i Ljubomir Mrda, donedavni direktor Elektrodistribucije Pale.

 

Mrda je bio i učesnik, zajedno sa Košarcem, “Sarajevskog derneka”, koji je održan u vrijeme stroge zabrane okupljanja u BiH.

 

Zanimljivo je i ime Zorana Maletića, pomoćnika ministra za poljoprivredu i ruralni razvoj, koji pored plate u Vladi RS, prima i paušal u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

 

Ostali članovi kabineta su Saša Žuža, Nevena Ćosić i Duško Krsmanović.

 

Žuža i Ćosić, prema tom izvoru, brinu o Košarčevom PR-u i marketingu.

 

Po zakonu pravo na savjetničke plate ima pet savjetnika, dok su ostali, kako se pretpostavlja, prijavljeni ugovorima o dijelu koji nisu manji od 1500 KM.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *