Tri smrtna slučaja u RS, sedam novozaraženih osoba

Aktuelno

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, a virus je potvrđen kod još sedam osoba u Srpskoj.

 

U Srpskoj su preminula tri muškarca, starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Kneževa koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Službi za mikrobiologiju Bolnice Sveti Luka u Bijeljini izvršeno je testiranje 213 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod sedam osoba u Republici Srpskoj.

 

Radi se o četiri muške i tri ženske osobe, od kojih su jedna mlađe, dvije srednje i četiri osobe starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Kotor Varoša i jedna iz Novog Grada.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.371 slučaj virusa korona, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 791 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 24.841 osoba.

 

Ukupan broj hospitalizovanih osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona u Republici Srpskoj je 140,na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 53, a u opštim bolnicama 87pacijenata.

 

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a hospitalizovano je 24 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

 

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju u Republici Srpskoj je 142.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.769 osoba, a nadzor je završen kod 32.179 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *