Vučiću u Vašingtonu na sto stavili dokument o priznanju Kosova!

Aktuelno

Na početku sastanka sa predstavnicima Prištine u Bijeloj kući, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je dokument po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo, prenosi beogradski Blic.

 

Prema saznanjima Blica iz diplomatskih krugova u Vašingtonu, sve je pripremljeno unaprijed, o čemu su Albanci bili obaviješteni.

 

Ova informacija za sada nije zvanično potvrđena od delegacije predsjednika Srbije, koja učestvuje u pregovorima.

 

RIA Novosti prenose izjavu srpskog ministra rada, socijalne zaštite i boračkih pitanja Zorana Đorđevića, da “Beograd neće razgovarati o teritorijalnim pitanjima sa Kosovom”, jer je za to “potrebno prisustvo Ruske Federacije, UN-a i EU”.

 

– Prioritet će imati ekonomska pitanja, odnosno ekonomija i njena praktična primjena u stvarnosti trenutnih odnosa i ne vjerujem da je na dnevnom redu nešto šire, čak i teritorijalna ili statusna pitanja, i ne isključujem takvu mogućnost ako poštovat će se politički i drugi uvjeti u međunarodnoj zajednici, uključujući mišljenje stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a, kao i zemalja EU. Naravno, za sve to je potrebno mišljenje Ruske Federacije i predsjednika (Vladimira) Putina, kao i stav naših kineskih prijatelja, rekao je ministar Đorđević za RIA Novosti.

 

 

Ranije je savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Robert O'Brajan potvrdio da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer samoproglašenog Kosova Abdulah Hoti stigli u Bijelu kuću na razgovore.

 

Pod pokroviteljstvom američke administracije, u Vašingtonu su danas počeli dvodnevni razgovori predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Abdulaha Hotija.

 

Domaćini u Bijeloj kući su im specijalni savjetnik američkog predsjednika za dijalog Prištine i Beograda Ričard Grenel i savjetnik za nacionalnu bezbjednost Robert O'Brajan.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *