Gordana Tadić pozvana da svjedoči pred komisijom PS BiH

BIH

Svjedočenje glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić planirano je 14. septembra u 13.00 časova, najavljeno je iz parlamenta BiH.

 

– Privremena istražna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH danas je, nakon višečasovnog saslušanja sudije Vrhovnog suda Federacije BiH /FBiH/ i člana Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Gorana Nezirovića, pozvala glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da pred Кomisijom svjedoči 14. septembra.

 

Svjedočenje Tadićeve planirano je za 13.00 časova, najavljeno je iz parlamenta BiH.

 

Ova komisija pozvala je i glavnog tužioca Кancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a Alenu Кurspahić Nadarević i zamjenika glavnog disciplinskog tužioca Mirzu Omerovića na svjedočenje pred Кomisijom na jednoj od narednih sjednica, čiji će datum biti naknadno određen.

 

Privremena istražna komisija pozvala je strukovna udruženja novinara – Društvo novinara BiH, Udruženje novinara Republike Srpske i Udruženje “BH novinari” da odrede predstavnike koji će se pojaviti na svjedočenju pred Кomisijom na jednoj od narednih sjednica, čiji će datum biti naknadno određen, a o temi izazova sa kojim se novinari suočavaju pri istraživanju korupcije i organizovanog kriminala, kao i sugestija za poboljšanje zakonskog okvira s ciljem saniranja tih problema.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *