Preventivne mjere zaštite ostaju na snazi do daljnjeg

Aktuelno

U slučaju pogoršane epidemiološke situacije lokalne zajednice dužne su da na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere

 

Republički štab za vanredne situacije produžio je do 2. novembra sve preventivne mjere koje imaju za cilj sprečavanja širenja virusa korona.

 

Sa ovim zaključkom, koji je donesen na današnjoj sjednici Štaba, svoje akte dužne su da usklade jedinice lokalne samouprave, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

 

– U slučaju pogoršane epidemiološke situacije lokalne zajednice dužne su da na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije, ističe se u saopštenju.

 

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o potrebi raspodjele prehrambenih namirnica, odnosno ulja, šećera i brašna, koje se nalaze u skladištu Crvenog krsta Republike Srpske.

 

Namirnice će biti podijeljene domovima učenika i studentskim domovima u Republici Srpskoj, humanitarnim udruženjima, gradskim, opštinskim organizacijama i javnim kuhinjama Crvenog krsta Republike Srpske.

 

S obzirom na to da je preporukama Instituta za javno zdravstvo navedeno da je potrebno pratiti, pored ostalih simptoma, i tjelesnu temperaturu učenika i radnika u vaspitno-obrazovnim ustanovama, Republički štab odobrio je da Institut isporuči Ministarstvu prosvjete i kulture beskontaktne toplomjere, koje ima na raspolaganju.

 

Sjednicom Republičkog štaba za vanredne situacije predsjedavao je premijer Radovan Višković, koji je i komandant Štaba.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *