Stanivuković: Banjaluka će biti grad sa toplim ljudskim licem, bez podjela

Aktuelno Politika

“Naša vizija Banjaluke jeste vizija slobodnog, otvorenog i prijateljskog grada prema svakog Banjalučaninu. Našom pobjedom Banjaluka će biti grad bez podjela, sa jednim toplim i ljudskim licem u kome će svako imati priliku za posao u pogledu svog stečenog znanja i iskustva. U Banjaluci je došlo vrijeme da pobijedi čovjek, da simboli našeg grada budu naše porodice i djeca, a ne samo beton. Politike ucjene, prijetnje i otkazi na radnim mjestima, kao i protjerivanja građana sa trgova zbog iznesenih mišljenja postaće zauvijek prošlost”, kaže kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković.

 

Stanivuković kaže da će prioritet njegovog rada u četiri naredne godine biti privreda, poslovne zone i nova radna mjesta, jer u prethodnom periodu po ovom pitanju nije ništa urađeno, pa je najveći grad u Republici Srpskoj sa ovim epitetom koji nosi decenijama postao jedini u Evropi u kojem nije otvoren niti jedan proizvodni pogon.

 

“Pobjedom za gradonačelnika Banjaluke, što se mene tiče, neće više biti ‘zalaganja’ za nešto, nego konkretan rad i sprovođenje u djelo svega onog što smo rekli našim Banjalučanima. Ekspertska i transparentna Gradska uprava koju će voditi najbolji među nama u kojoj će svaki račun, svaki trošak i svaku ugovor Grada biti javno prikazan, kao i revizija svih prethodnih ugovora. Javno ćemo objavljivati evidenciju svih zaposlenih u Gradskoj upravi, kao i njihove diplome i sve ovo uraditi upravo u jasnoj namjeri da u našem gradu iskorijenimo kriminal, korupciju i nepotizam. Sprovođenje u djelo principa 1 političar – 1 plata iz budžeta, kao i smanjivanje plata funcionera grada koje su danas enormno visoke. Smanjivanje broja politički izabranih savjetnika, kao i ukidanje izmišljene pozicije drugog potpredsjednika Skupštine grada. Ovim politikama na godišnjem nivou pravimo uštede od preko 10 miliona KM koje ćemo preusmjeriti u poslovne zone, nova radna mjesta, kao i za veća izdvajanja za podsticaje u privredi”, kaže Stanivuković.

 

On kaže da je njegov plan uštedama u gradu praviti uštede u kućnim budžetima naših građana.

 

“Riješićemo problem nedostajućih mjesta u vrtićima tako što roditelj kada ne može svoje dijete da upiše u javni vrtić jer nema dovoljno mjesta, može svoje dijete upisati u privatni, a Grad će sufinansirati razliku u cijeni. Uvešćemo besplatni javni prevoz za sve naše penzionere i osnovce, kao i podršku Grada svakom našem đaku pri upisu školske godine kroz besplatne udžbenike. Nedjelja će našom pobjedom biti neradni dan za sve naše trgovce, dan za porodicu i uživanje jer je naša dužnost boriti se za prava naših radnika. Naš plan jeste krenuti u rješavanje onih infrastrukturnih problema naših mještana u svim mjesnim zajednicama koje smo ovih godina obilazili i borili se za iste. Ponosan sam na činjenicu što moj politički put i kampanju niko nije finansirao i nemam obaveza ni prema kome. Mija jedina obaveza su Banjalučani”, zaključuje Stanivuković.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *