Đorđe Ćelić: Ulog je veći u politici nego u sportu!

Promo

Ime Đorđa Ćelića odavno je poznato i van Banjaluke, naročito poklonicima rukometa. Uspjesi koje je ovaj mladi sportista ostvario svrstavaju ga u sam vrh banjalučkog sporta.

 

Na čelu prvog tima RK Borac m:tel je već pet godina, a za to vrijeme njegova ekipa je četiri puta osvojila Kup Republike Srpske, pet puta Kup BiH i isto toliko puta bila šampion Bosne i Hercegovine.

 

U međuvremenu je završio Pravni fakultet u Banjaluci i počeo da radi u struci. Trenutno se sprema za polaganje pravosudnog ispita.

 

U proteklih 10 godina, Đorđe Ćelić je Banjalučanima priredio mnogo prilika za slavlje, a sada je odlučio da zaigra u jednom drugom timu. Na predstojećim lokalnim izborima kandidat je za gradskog odbornika ispred Socijalističke partije.

 

Kaže da se na ovaj korak odlučio kako bi zajedno sa drugim mladim ljudima pokušao da na jedan drugačiiji način doprinese napretku grada u kome živi.

 

– Smatram da svojim znanjem i radom mogu da doprinesem razvoju našeg grada. Kad kažem razvoju, ja sam svjestan da ne mogu napraviti odjednom neke velike stvari, niti mijenjati sistem. Za početak da uradim bar jednu stvar koja će poboljšati život mojih sugrađana, za mene je uspjeh.

 

Kako iz ugla kandidata za odbornika gledaš na onu čuvenu frazu koju pripisuju sportistima – važno je učestvovati?

 

Za razliku od sporta u politici je ulog dosta veći jer se rezultat toga direktno odnosi na život građana. Moj ulazak u politiku ne znači samo da ću se kandidovati za odbornika, pa ako prođem prođem. Bez obzira na rezultat izbora ja ću nastaviti svoj rad kako bi zajedno stvorili bolje uslove za život u gradu.

 

Šta je ono na šta bi se posebno fokusirao kao gradski odbornik ukoliko budeš izabran?

 

Želim da predstavljanjem svojih sugrađana u skupštini Grada pomognem rješavanju problema sa kojim se svi mi svakodnevno susrećemo. Radiću na unapređenju sporta u gradu i većoj promociji među najmlađom populacijom. Takođe planiram da pokrenem inicijative za rješavanje problema mladih ljudi i njihovo zadržavanje na ovim prostorima. U prioritet treba staviti rješavanja velikih infrastrukturnih problema. Treba pronaći adekvatno rješenje da spriječi dalje onečišćavanje Vrbasa, koje predstavlja jedan od simbola Banja Luke.

 

Mnogi uspješni sportisti nakon profesionalne karijere napravili su dobre rezultate u politici i biznisu. Gdje ti vidiš sebe u budućnosti?

 

– Sport mnogo utiče na čovjeka, pored stvaranja pobjedničkog karaktera gdje uvijek želiš da pobjediš tako i u spoznaji mnogih drugih stvari. Sportisti tokom svoje karijere nauče da gledaju na stvari mnogo šire a što im kasnije i donosi neku prednost u životu. Moj budući ćilj je da nastavim da ulažem u svoje obrazovanje i da gradim svoju karijeru.

 

Šta je tvoja prva asocijacija na Banjaluku, kako bi je u najkraćim crtama predstavio nekom ko u nju dolazi prvi put?

 

Moja prva asocijacija na Banjaluku je topao odnos građana prema svima koji dođu u naš grad. Banjaluka nikada nije imala predrasude ni prema kome i svi su dobrodošli. To je nešto što nas krasi i čemu treba da nastavimo težiti.

 

Šta je ono što treba mjenjati u banjaluci da ona bude još ljepše mjesto za život?

 

Mora se uložiti dodatni napor da se unaprijedi privredno okruženje u gradu. Poboljšanjem privrede došli bi do više radnih mjesta i boljih uslova rada zaposlenih, a to bi samo po sebi uticalo na kvalitet života. Uporedo sa tim treba nastaviti sa infrastrukturnim radovima. Trebali bi i raditi na tome da banjaluka ostane grad zelenila, a ne da se polako pretvara u „betonsku džunglu”.

 

Glassrpske.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *