OŠTAR DUEL NA TVITERU
Stanivuković poručio Radojičiću da odmara i da ništa neće biti kako je ostavio!

Aktuelno Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković objavio je podatak da je u gradskim javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama, zajedno sa Gradskom upravom, zaposleno više od 3.000 ljudi. Na ovu tvrdnju reagovao je njegov prethodnik Igor Radojičić, otvarajući oštar duel na Tviteru.

 

Stanivuković je na društvenim mrežama naveo da je prva analiza koju je sproveo njegov tim pokazala da broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama Grada, zajedno sa brojem zaposlenih u Gradskoj upravi, prelazi 3.000.

 

– Ovo je zastrašujuće veliki broj, na osnovu kojeg ne mogu, a da ne postavim pitanje, kako je budžet Grada do sada uopšte funkcionisao. Danas imamo situaciju da u pojedinim segmentima Civilne zaštite i Doma zdravlja imamo nedostatak kadra, dok u drugim oblastima pa i dvostruko više, rekao je Stanivuković.

 

 

On je naveo i da će ovi podaci biti predmet temeljnih analiza stvarnih potreba u narednom periodu, na osnovu kojih će se donositi odluke, od kojih, kako je rekao, ni jedna ne smije biti brza, ishitrena, niti proizvoljna odluka pojedinaca.

 

– Mi želimo da vratimo povjerenje u sistem koje je duboko narušeno. Budžet Grada i sistematizacije radnih mjesta su do sada bili krojeni po potrebama koalicionih partnera i u najmanju ruku rasipnički. Tu ćemo praksu prekinuti. Da bismo se kretali brže ka naprijed potrebne su suštinske reforme, a i ljudi koji su spremni da ih sprovode. Mi smo spremni, zbog toga smo i dobili vašu podršku i nećemo je iznevjeriti, poručio je Stanivuković građanima Banjaluke i najvaio da će ovi podaci biti javni i kroz par dana dostupni na sajtu Grada.

 

Stanivukovićev prethodnik Igor Radojičić tvrdi da su ovi podacvi netačni i d aih mora demantovati.

 

– Barem 1500 od pobrojanih zaposlenih nije na budžetu Grada, niti su mnoga navedena preduzeća/ustanove korisnici budžeta za plate, naveo je Radojičić u svojoj reakciji na Tviteru.

 

 

Aktuelni gradonačelnik nije ostao dužan bivšem, pa je na Tviteru otpočeo oštar verbalni duel dojučerašnjih ljutih rivala. Evo kako je to izgledalo:

 

Komentarima su se priudružili i brojni građani, iznoseći svoja saznanja o zapošljavanju u Gradskoj upravi dok je na njenom čelu bio Igor Radojičić.

 

Istinito

 

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *