Poslanik SNSD Momčilo Antonić javno izvrijeđao odbornika PDP

Aktuelno Politika

Najmlađi poslanik u Narodnoj skupštini RS, Momčilo Antonić (SNSD) na svom Fejsbuk profilu izvrijeđao je najmlađeg odbornika u Skupštini Banjaluke Ivana Begića (PDP), riječima koje su šokirale javnost.

 

Ne znam je li me ovaj Begić mrzi zato što je Draškov kmet, to jest irvas, što je niži od mene 50 centimetara, zbog auta, ili samo zato što je ustaša – napisao je Antonić.

 

Povod za ovakve uvrede, biloje pisanje jednog banjalučkog portala, koji je podsjetio na Antonićeve ranije poruke. Naime mladi kadar SNSD-a je građanima Broda, Šamca i Modriče prije šest godina poručio da su “g…a” i da im želi “mnogo kiše i mekih nasipa”, aludirajući na katastrofalne poplave iz 2014.

 

 

Novinari banjalučkog portala su podsjetili i da je Antonić “često je na društvenim mrežama bio vrlo aktivan kada je u pitanju vozni park političkih neistomišljenika, ne govoreći o svom raskošu”, te objavili fotografiju njegove luksuzne limuzine.

 

Nezadovoljan time, Antonić se ustrmio na Begića, optužujući ga da je navedeni portal njegov. Pri tom nije štedio riječi, krajnje nedostojne jednog političara. Ustvrdio je da su Begićevi preci “klali djecu po Šargovcu, Drakuliću i Motikama”, te pozvao Begića da svojim biračima kaže “ko mu je predak po kojem je dobio ime.”

 

 

Begić je najavio da će tužiti Antonića za uvredu, te zatražio od SNSD da se ogradi od istupa svog poslnika.

 

Za Srpskainfo kaže da mu je pozlilo kad je vidio Antonićev post i da nikad ni u privtnom životu ni tokom političke karijere nije čuo ni pročitao takve gadosti.

 

– Moj otac je ratovao na Gradačcu, gdje je bio njegov? Mog pradjeda su ubile ustaše. Treba da se srami svoje izjave. Tužiću ga, to svakako, a SNSD pozivam da se ogradi od ove izjave svog poslanika. Ovo je govor mržnje kakav je nezapamćen i kakav nisam u životu čuo, a kamoli osjetio na svojoj koži – rekao je Begić.

 

Iz PDP su oštro reagovali na Antonićev ovor mržnje.

 

Iz Gradskog odobra PDP Banjaluka sopštili su da “sa zgažavanjem osuđuju pisanje na društvenim mrežama” u kome Antonić ” na najgori mogući način vrijeđa odbornika u Skupštini grada Banjaluke Ivana Begića, nazivajući ga ‘ustašom’ i povezujući njegove pretke sa monstruoznim ustaškim zločinima u Drugom svjetskom ratu”.

 

– Smatramo nedopustivim da neko ko bi trebao da bude predstavnik naroda i sjedi u najvišem zakonodavnom tijelu Republike Srpske na ovakav način istupa u javnosti vrijeđajući političke neistomišljenike, naročito imajući u vidu da je porodica Ivana Begića upravo stradala od ustaša. Nažalost, poslanik Antonić je samo proizvod političke scene koju je kreirala njegova partija i dugogodišnjeg neprimjerenog ponašanja njenog lidera – navodi se u saopštenju GO PDP.

 

Portparolka Partije demokratskog progresa Anja Petrović se takođe oglasila, poručivši da je jezik mržnje koji ispoljava Antonić “nedopustiv u javnom prostoru”, ali da je to “nažalost dobro poznat manir SNSD”.

 

Iz SNSD se za sada nisu oglasili.

 

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *