JOŠ JEDNA SPORNA NABAVKA BIVŠE VLASTI
Stanivuković: Kriminal u skladu sa zakonom – miš i tastatura 100 KM, a vrijede 24 KM!

Aktuelno Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iznio je u javnost detalje još jedne, kako ističe, sporne javne nabavke prethodne Gradske uprave.

 

Ovaj put je u pitanju faktura za sistem za nadzor parkinga u iznosu od 234.000 KM, koji je Grad nabavio od Prointera.

 

-Poslao sam ponude drugim firmama da vidim kolika je tržišna cijena, ali im nisam rekao da je to već nabavljeno, već da nam opet treba. Softver i održavanje za Prointer koštaju 102.000 KM, a za druge firme je 40.000 KM. Dakle samo na softveru i održavanju razlika u cijeni je 60.000 KM, rekao je Stanivuković u svom novom videu.

 

Dodao je da je ova firma dala ponudu za kamere u visini od 28.000 KM, dok je njihova stvarna tržišna vrijednost 16.000 KM.

 

 

-Pomenuta firma je dala najnižu ponudu, jer je bila jedina koji nudi, jer je tako napravljena javna nabavka. Miš i tastaturu treba da platimo 105 KM, dok su nam istu tu robu, sa istim karakteristikama, istim markama, drugi nudili za 24 KM. Tako je na svim stavkama u ovoj fakturi, rekao je Stanivuković.

 

On tvrdi da je stvarna vrijednost ove nabavke 125.000 KM, dok se od Grada traži da plati 234.000 KM.

 

-Iz gradskog budžeta će ovim biti isisano 109.000 KM. Ovo jeste u skladu sa zakonom, ali ovo je kriminal u skladu sa zakonom, rekao je Stanivuković.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *