NOVI RASKOL U SP ZBOG KONCESIJA
Đokić i dalje gura svoje kadrove, nezadovoljnih sve više!

Aktuelno Politika

Iako je Socijalistička partija ostvarila solidan rezultat na prošlogodišnjim lokalnim izborima, unutarstranački sukobi ponovo dobijaju na intenzitetu. U Banjaluci su mnogi nezadovoljni stanjem u  SP, a upućeni tvrde da se u narednim mjesecima može dogoditi još jedno cijepanje ove partije.

 

– Glavni uzrok novog sukoba u SP je predsjednik Petar Đokić, koji je nakon izbora nastavio sa privatnom kadrovskom politikom i za člana i predsjednika Komisije za koncesije predložio izvjesnu Maju Antonić – Šuput, koja nije u organima partije i nije dala nikakav doprinos ostvarenom izbornom rezultatu, navodi naš sagovornik blizak vrhu SP.

 

On tvrdi da je ovim je „pušten niz vodu“ dosadašnji predsjednik Komisije i dugogodišnji istaknuti kadar SP Radenko Đurica, kojem je najveći grijeh to što pripada struji svog kuma, Slobodana Protića i što je iz Banjaluke.

 

Radenko Đurica pušten niz vodu!?

 

Ljuti su i u OO SP Mrkonjić Grad, koji vodi Blaško Kaurin. On je odustao od kandidature za predsjednika Komisije za koncesije jer ga je Đokić navodno slagao da na toj funkciji ostaje Radenko Đurica. Kaurin i određen broj članova OO SP Mrkonjić Grad su demonstrativno prekinuli kontakte sa partijom, napustili viber grupe i iskazali nezadovoljstvo postupcima predsjednika, prvenstveno odnosom prema ljudima koji su zaslužni za rezultat partije, ali i politikom postavljanja kadrova „preko kreveta“ koja se nastavila odmah nakon izbora.

 

Đokić je navodno nezadovoljan izbornim rezultatom u Banjaluci, iako je u datim okolnostima postignut više nego dobar izborni rezultat, uprkos nedavnom cijepanju partije i izuzetno lošem imidžu predsjednika partije u javnosti, a koji se konstantno miješao u rad odbora.

 

Stanić i Kaurin na “hlađenju” do daljnjeg

 

To je Đokiću bio izgovor da „na hlađenje“ stavi predsjednika GO Banjaluka Velibora Stanića i Dragana Banjca, odbornike u Skupštini grada, a pravi razlog je, kako tvrdee upućeni, strah od gubitka uticaja i apsolutne moći u partiji, kao i mogućnost da nastavi sa postavljanjem kadrova po svojoj volji.

 

ĐOKIĆ ZAZIRE I OD TODOROVIĆA

 

Od ranije već tinja tihi rat između Srđana Todorovića i Petra Đokića, a najizvjesnije je da će i Todorović biti „pušten niz vodu“ prije Kongresa SP koji treba da bude održan tokom godine.

 

Đokić je spreman da okrivi Todorovića jer je i on tražio ponavljanje izbora u Doboju, kao i opozicija, što je poslužilo kao argument Bošnjacima da traže ponavljanje i u Srebrenici. Ako bi kandidat stranaka iz RS izgubio u Srebrenici, Todorović bi od strane partijskog šefa bio ponuđen Dodiku kao krivac za sve neuspjehe.

 

SP je u Doboju tražila ponavljanje izbora mimo Đokićeve volje

 

S obzirom da se radi o krupnom nacionalnom pitanju, a značilo bi neuspjeh svih stranaka iz RS koje su stale uz Grujičića, javnosti i strankama će biti potreban žrtveni jarac, a za to će se pobrinuti Đokić.

 

Stvarni razlog za ovo žrtvovanje leži u činjenici da je Todorović trenutno jedini u partiji koji ga može ugroziti, jer već sada ima veliku podršku članstva da preuzme partiju.

Đokić koji je osim povjerenja članstva, mnogo izgubio i u očima Milorada Dodika, nada se da će politički preživjeti ukoliko ponudi krivca i ukloni sve prijetnje iz svoje partije.

 

Đokić do sada uspješno eliminisao svoje rivale unutar SP, hože li mu to poći za rukom i ovaj put?

 

Istinito

 

Tagged

1 thought on “ NOVI RASKOL U SP ZBOG KONCESIJA
Đokić i dalje gura svoje kadrove, nezadovoljnih sve više!

  1. Pa, s obzirom koliko su se raskukali za foteljom, svako normalan bi posumjnao u njih. Svaki politicar, koliko mi je poznato, rijesi se “sumnjivih” pa ide dalje. Đurica nek se zali kumu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *