DODIK POTVRDIO PISANJE MEDIJA
Novi predsjednik SNSD Banjaluka je Đajić, traži se adekvatan angažman za Radojičića!

Aktuelno Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je promovisao za VD predsjednika GrO SNSD Banjaluka Vladu Đajića i potvrdio da je  sa Igorom Radojičićem, bivšim predsjednikom GrO SNSD i bivšim gradonačelnikom, obavljen razgovor o njegovom statusu u partiji.

 

Dodiktvrdi da Radojičić  nikada nije najavio da napušta SNSD i da ostaje potpredsjednik stranke, ali da je odlučio da “malo pauzira” svoj angažman.

 

– Neki od nas su razgovarali s njim, nastavićemo da razgovaramo i za njega tražimo adekvatno angažovanje koje podrazumijeva da se što manje pojavljuje u javnosti, kao što je i iznio takvo opredjeljenje, rekao je Dodik u Banjaluci.

 

Dodik je istkao da će SNSD, kao vodeća politička struktura, zajedno sa koalicionim partnerima dati pečat razvoju Republike Srpske i njenih opština, kao i definisanju politika na nivou BiH, te da je potpuno izokrenuta situacija da se izborni gubitnici predstavljaju kao buduća vlast.

 

– Vidimo opštu harangu i napade koji dolaze na sve ono što smo ili što mi radimo. Postoji jedna potuno izokrenuta situacija napravljena tako da oni koji su izborni gubitnici, kao SDS i PDP, sebe proglašavaju kao neku buduću vlast u Srpskoj, rekao je Dodik.

 

Predsjednik SNSD Milorad Dodik, javno je u izbornoj noći, pred tv kamerama, raspustio GrO SNSD Banjaluka, odmah po proglašenju pobjede Draška Stanivukovića.

 

Radojič je tim povodom rekao da je to bio “nepotreban potez”.

 

– Ta odluka o egzemplarnoj smjeni, odnosno raspuštanju, nakon dugogodišnje saradnje i niza uspjeha koje sam lično u proteklih dvadesetak godina donio SNSD-u, za mene je bila veoma razočaravajuća. Ionako bih se, nakon ovakvog izbornog rezultata, sa svojim saradnicima povukao sa čela Gradske organizacije SNSD-a, rekao je Radojičić nedugo nakon izbora.

 

NOVI PREDSJEDNIK ĐAJIĆ

 

Dodik saopštio je da je raspušten GrO SNSD Banjaluka i formiran privremeni odbor na čelu sa generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra RS Vladom Đajićem, čija je dužnost da rekontruiše gradsku organizaciju i obavi pripreme za nove izbore.

 

– Izgubili smo mjesto gradonačelnika, ali smo i dalje ostali vodeća partija. Vjerujem da će Đajić uspjeti u novoj dužnosti, jer istinski pripada SNSD-u, rekao je Milorad Dodik i dodao da niko ne treba da sumnja u snagu SNSD-a.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *