Feraget: Dženan i David će promijeniti političku sliku ove zemlje

Aktuelno BIH

“Ja mislim da ćemo sve demantovati istragom. Nas zanima medicinski tretman Dženana Memića od trenutka kada su ga preuzeli do toga kakav je tretman imao. Istraga je u toku i to će biti naš demanti na ono što je Izetbegović rekla”, kazao je advokat porodice Memić Ifet Feraget kao odgovor na jutrošnje pismo iz KCUS-a o ovom slučaju.

 

“Zašto je KCUS-u trebalo više od 15 dana da dostavi dokumentaciju Kantonalnom tužilaštvu? Mislim da je bolje da se na današnji dan niko ne oglašava, pogotovo da ne prijeti tužbama ocu Murizu, to je u najmanju ruku nehumano. Znamo kako je sve teklo kada je u pitanju amnezija”, kazao je.

 

Kako dodaje, “ključ je istraga o istrazi”.

 

“Ja sam na početku rekao da je ključ istraga o istrazi. Neku noć je javnost gledala duel, mene zanima ko je na recepciji recepcionaru ostavio poruku da se pregleda sninak za 8. februar. Ko je otjerao policajca? Ko je izbrisao snimke za 8, 9, i 10. februar? Pripadnici MUP-a su došli tek 22.

 

Jedan važan snimak je pregledan, Dženan je ubijen negdje oko 21:45. Uzeli su vrijeme da pripreme scenarij lažne nesreće. Ovo je prevelika priča, moj savjet je da se ne prijeti tužbama za klevetu. Dženan i David će promijeniti političku sliku ove zemlje.”

 

Dodao je da ima povjerenje u državno Tužilaštvo.

 

“Ja imam povjerenje u državno Tužilaštvo i tužioce. Nije humano povezivati ove slučajeve s bilo kojim drugim. Ova dva slučaja su posebna, imamo apsolutno sve dokaze. Dokaza ima više nego dovoljno i očekujem brži tempo.”

 

Feraget je podsjetio na riječi Johannesa Hahna o tome da ova dva slučaja mogu biti ključni.

 

“Ove dvije tragedije moraju poslužiti kao alat da se utvrde propusti. Ko su nalogodavci? Ko je zaustavio procese i kome je to bilo u interesu?

 

Ja imam preko 10.000 stranica dokaza u slučaju ‘Memić’. Nije toliko važno reći ko je ubica nego ko je opstruisao istragu. Tužioci kao pojedinci nemaju tu moć”.

 

N1

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *