Ulazak u Sloveniju po novim pravilima

Društvo Region

Ulazak u Sloveniju od danas će biti moguć bez karantina ili posjedovanja negativnog testa na korona virus za one koji su vakcinisani sa dvije doze vakcina protiv Kovida-19 i one osobe koje su preboljele korona virus, te o tome imaju potvrdu ljekara, saopštila je u slovenačka vlada.

 

Od trenutka kada su preboljeli Kovid-19 ne smije proći više od šest mjeseci, a kod vakcinisanih drugom dozom vakcina mora proći najmanje 14 dana.

 

Ulazak u zemlju na osnovu prirodne imunizacije onih koji su preboljeli Kovid-19 ili su vakcinisani sa dvije doze odnosi se samo na državljane i rezidente članica Evropske unije i Šengenskog prostora, ali ne i za one iz trećih država.

 

Što se tiče skijališta koja do sada nisu primala one bez negativnog testa na korona virus, na njima će se od ponedjeljka moći skijati s negativnim testom ne starijim od sedam dana, dok je do sada rok morao biti 24 sata.

 

Moći će skijati i oni koji su preboljeli Kovid-19 ili se protiv bolesti vakcinisali sa dvije doze. Oni se ne moraju testirati pola godine i trebaju potvrdu ljekara kojim dokazuju da su vakcinisani, odnosno preboljeli korona virus.

 

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije u Sloveniji će od ponedjeljka ponovo raditi sve trgovine, ukida se zabrana kretanja među opštinama, a obnavlja se i školska nastava u učionicama za sve osnovce i maturante srednjih škola, objavila je Vlada Slovenije.

 

Otvaraju se sve trgovine i uslužne djelatnosti do 100 metara radne površine, dok će manje trgovine primati samo po jednog kupca.

 

Dozvoljen je i ograničen rad studenata i profesora na fakultetima, te održavanje ispita, vježbi i seminara s najviše deset studenata.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *