Dodik: Zakon o ispitivanju porijekla imovine po uzoru na Srbiju

Aktuelno Društvo

Dodik je rekao da je SNSD spreman da na bazi ovog prijedloga razgovara i o rješenjima u samom zakonu, te da prihvati prijedloge koji odgovoraju samom cilju tog zakona.

 

Predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio je da će konačna verziju zakona o ispitivanju porijekla imovine biti dostavljena svim parlamentarnim strankama u RS, kako bi se došlo do zajedničkog prijedloga koji će biti upućen u Narodnu skupštinu.

 

– Danas je usvojena inicijativa za donošenje Zakona o ispitivanju porijekla imovine čiji će prijedlog biti upućen svim partijama koje učestuju u vlasti, ali i opozicionim strankama. Vjerujemo da će sve partije, i vladajuće i opozicione razmotriti Prijedlog ovog zakona, uputiti sugestije i prijedloge da se dalje zajedno dogovaramo o konačnom rješenju, istakao je Dodik nakon sjednice u Banjaluci.

 

Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD u proširenom sastavu rekao da se taj zakon bazira na onome što Srbija već ima, sa specifičnostima koje se odnose na Republiku Srpsku.

 

– Intencija je da se zakonski reguliše ova oblast i interes nam je da postignemo što širi konsenzus prije rasprave u Narodnoj skupštini. Vjerujemo da će partije razmotriti dokument i nama dostaviti svoje mišljenje o tome. Bilo bi dobro da u tome učestvuju i opozicione politička partije, čime bi stvarili drugačiju amtosferu opšte podrške za donošenje ovog zakona, rekao je Dodik .

 

On je naglasio da je SNSD spreman da na bazi ovog prijedloga razgovara i o rješenjima u samom zakonu, te da prihvati prijedloge koji odgovoraju samom cilju tog zakona.

 

Na sjednici Izvršnog komiteta bili su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Igor Radojičić, te generalni sekretar stranke Luka Petrović.

 

Sjednici su, osim užeg rukovodstva stranke, prisustvovali i članovi Izvršnog komiteta SNSD-a Nada Tešanović, Denis Šulić, Slavko Mitrović i Zoran Tegeltija.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *