Podignuta optužnica za ubistvo mladića na pumpi u Trnu

Hronika

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Dalibora Čambera (47) i Milana Đurđevića (43) za ubistvo Duška Savanovića (24) uoči Nove godine u Trnu kod Laktaša.

 

Čamber je optužen za krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a Đurđević za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

 

U optužnici se navodi da su 31. decembra 2020. godine oko 22.30 časova u Trnu, u Ulici Prijedorska bb, došli na parking prostor pumpe “Nis Petrol” putničkim vozilom “Mercedes Benz C 220 CDI”, kojim je upravljao osumnjičeni Đurđević.

 

Zatim su izašli iz vozila, te došli u verbalni, a potom i u fizički sukob sa oštećenim Duškom Savanovićem i Aleksom Babićem (22), koji su na parking došli vozilom “Mercedese Benz GLK 220 CDI”.

 

“Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj marke ‘Crvena Zastava’ kalibra 9 mm, za koji ne posjeduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac u pravcu putničkog vozila „Mercedese Benz GLK 220 CDI“ koji je pogodio zadnji lijevi točak. Nakon što je oštećeni Babić sjeo u vozilo zajedno sa Savanovićem i pokušao da napuste lice mjesta, zaustavlja ih Čamber”, dodaje se u optužnici.

 

Nakon što je Babić izašao iz vozila, ispaljuje jedan hitac iz pištolja u njegovom pravcu, pogodivši ga u lijevo stopalo.

 

Babić je zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane lijevog stopala sa prelomom kosti lijeve pete, nakon čega se udaljava, a Čamber ga prati.

 

Zatim ga je Savanović ubo, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, i iz tog položaja ispaljuje treći hitac u njegovom pravcu.

 

“Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha sa ulaznim otvorom na zadnje bočnoj strani lijevog kuka, izlaznim otvorom trbušnog zida, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Nakon što je prevežen vozilom SHP Laktaši na reanimaciju u Urgentni centar UKC RS Banjaluka, od posljedica ranjavanja preminuo je 31. decembra 2020. godine u 23.50 časova u UKC RS”, stoji u optužnici.

 

Dodaje se i da je Đurđević odvezao Čambera sa mjesta izvršenja krivičnog djela u nepoznatom pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *