Zbog duga za RTV taksu domaćinu zaplijenili traktorsku brnaču!

Aktuelno Društvo

Zbog duga za RTV taksu od 158 maraka, Đuri Vučenoviću iz Kadinog Jelovca kod Kozarske Dubice oduzeta je traktorska brnača, koja vrijedi desetak puta više.

 

Osnovni sud u Kozarskoj Dubici, po tužbi JP Radio-televizije Republike Srpske, rješenjem od 11. januara ove godine zaplijenio je trokrilnu brnaču i naložio Vučenoviću da je radi namirenja duga od 158,90 KM preda RTRS-u!

 

Đuro Vučenović kaže da u selu, kao ni na širem području nema signala RTRS, ali da tu televiziju ne bi gledao ni da ga ima.

 

 

– Ja od te televizije ne očekujem i ne želim ništa! – kategoričan je Đuro.

 

Inače, Đuro je nezaposlen od 1991. godine, kada je otišao u rat. Demobilisani je borac VRS prve kategorije i bavi se isključivo poljoprivredom, od koje živi njegova porodica. Ovaj ugledni seoski domaćin podigao je dva sina, oba sa završenim fakultetima. Nažalost, nijedan ne radi u struci, ali ipak nisu otišli u inostranstvo.

 

Na drugom ročištu za prodaju pokretnih stvari, koje je održano 29. decembra minule godine, a vodila sudija Dragica Stanković, prisutni predstavnik RTRS ponudio je iznos od 133,50 KM, što je sud prihvatio.

 

Nevjerovatna je činjenica da je sud jednom poljoprivredniku zaplijenio sredstvo za rad kojim ostvaruje osnovne prihode!

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *