Vlada RS imenovala Dodikovo kumče za direktora RUGIP-a!

Društvo

Vlada RS imenovala je Dragana Stankovića za v.d. direktora RUGIP-a, koji je sin Dodikovog kuma Budimira za koga odavno tvrde da je neformalni šef te institucije.

 

Vlada Republike Srpske imenovala je Dragana Stankovića za vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, saznaje BN.

 

Ovim je Vlada, kako tvrdi naš izvor iz Vlade, prekršila zakon i pravilnik o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta RUGIP.

 

Vlada na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem imenovala je ekonomistu Dragana Stankovića za vd direktora a pravilnikom je propisano da rukovodilac ove institucije mora biti pravnik.

 

Kako tvrdi naš izvor, partijsko iživljavanje nad institucijama u režiji SNSD se nastavlja, jer Dragan Stanković je imenovan ne kao stručan kadar, nego kao sin Budimira Stankovića, kuma predsjednika SNSD Milorada Dodika.

 

Treba podsjetiti da se Stanković dovodi u vezu sa aferom oko zemljišta Poljoprivredne škole u Banjaluci, a pored toga, nezvanični je “vladar” RUGIP-a otkada je na vlasti SNSD i Milorad Dodik.

 

I pored toga što se radi o očiglednom kršenju zakona i pravilnika, premijer Radovan Višković i ovaj put je dao za pravo onima koji tvrde da Vlada ispunjava zahtjeve i poslušno radi za interese nekoliko tajkunskih porodica u Republici Srpskoj, bliskih Miloradu Dodiku, predsjedniku svih predsjednika iz SNSD.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *