Održano završno ročište u procesu protiv krim-tehničara PU Banjaluka

Aktuelno

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je održano završno ročište u procesu protiv dvojice krim. tehničara Policijske uprave Banjaluka – Mikice Marjanca i Zorana Marjanca, zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića.

 

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je održano završno ročište u procesu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka – Mikice Marjanca i Zorana Marjanca, zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića.

 

Iznošenje dokaza je okončano, a izricanje presude je zakazano za 27. januar u 14 časova. Otac Davida Dragičevića kaže da ovo suđenje od početka predstavlja dokaz da institucije i dalje učestvuju u zataškavanju ubistva njegovog sina, a štite otmičare i ubice.

 

Advokat optuženog krim tehničara Zorana Bošnjaka kaže da je od samog vađenja tijela Davida Dragičevića iz rijeke Crkvene postupano nezakonito, kao i da je u prostoriji za obdukcije utvrđeno da je u pitanju nasilna smrt odnosno da je David Dragičević ubijen. Advokat kaže i da su dokazi otvarani i premještani bez naredbe tužioca, međutim. smatra da Bošnjak za to nije odgovoran.

 

Otac Davida Dragičevića kaže da se 4 godine bori da otkrije istinu o ubistvu njegovog sina, zbog čega očekuje da, nakon završetka ovog procesa pred banjalučkim Osnovnim sudom, Tužilaštvo BiH u najskorije vrijeme u skladu sa zakonom postupi kada je u pitanju istraga ubistva Davida Dragičevića.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *