Generalni štrajk u Centru za profesionalnu rehabilitaciju invalida

Aktuelno

Radnici Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka danas su stupili u generalni štrajk. Zahtijevaju redovnu isplatu plata i uplatu doprinosa, ali i smjenu direktora ove institucija.

 

Nakon štrajka upozorenja od 25. januara i zahtjeva na koje niko od nadležnih nije reagovao, sindikalna organizacija Centra se odlučila za generalni štrajk zbog neisplaćene plate za decembar, i neuplaćenih doprinosa za posljednjih šest godina.

 

Miroslav Gnjatović, predsjednik Štrajkačkog odbora, kaže da se poslije štrajka upozorenja niko iz nadležnih institucija nije oglasio, osim ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića, koji je formirao radnu grupu da utvrdi stanje u kojem se Centar nalazi.

 

– Pisali smo dopis radnoj, tržišnoj i poreskoj inspekciji i očekujemo njihov dolazak, kaže Gnjatović i dodaje da očekuju da se ispita regularnost rada Uprave i menadžmenta.

 

– Tražimo poboljšanje radnih uslova, jer ovdje rade osobe sa invaliditetom. Uslovi rada takoreći ne postoje, tako da apelujemo i odlučno tražimo smjenu direktora i njegovih najbližih saradnika, a prije toga odgovornost, kazao je Gnjatović.

 

Radnici se žale da su uslovi u kojima rade 53 zaposlena  veoma teški i da su mašine zastarjele.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *