SNSD odbio da raspravlja o ukidanju akciza!

Aktuelno Politika

“Prije četiri mjeseca je Predstavnički dom poslao u hitnu proceduru zakon o ukidanju akciza na gorivo. Raznim se procedurama usporava i pokušava izbjeći da prije izbora to dođe na dnevni red”, istakao je Bosić i dodao:

 

“Ako je išta bilo hitno u našem radu, bilo je da se vlasti opredijele na direktnu pomoć građanima da ublaže krizu. Inflacija je podivljala i sve gore je stanje i sve je hitnija nužnost da se usvoji takav zakon. “

 

Međutim, o ovome se nije ni glasalo jer je predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić (SNSD) kazao da nije poslovnički stavljati na dnevni red nešto što je u proceduri.

 

Inače, zahvaljujući poslanicima SNSD-a prije nekoliko dana je i u Predstavničkom domu odbijeno je da se uopšte raspravlja o mjerama kojima bi se uticalo na sniženje cijena goriva.

 

Bosić nije podržao predloženi budžet, jer je, kako kaže predviđeno da se plate poslanicima,ministrima povećaju za 500 KM, a zaposlenim u administraciji 50-60 KM.

 

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je u prvom čitanju Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, a drugo čitanje uslijediće nakon što se Komisija za finansije i budžet izjasni o amandmanima na predloženi budžet.

 

Za prijedlog zakona o budžetu glasalo je osam delegata, dva protiv, a jedan je bio uzdržan.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *