ZLOUPOTREBA BIJELIH MANTILA
Đajić naredio dolazak svih zaposlenih na svečano otvaranje Kardiohirurgije

Aktuelno Društvo

Generalni direktor Univerzitetsko – kliničkog centra RS Vlado Đajić, koji je i predsjednik GrO SNSD Banjaluka, uputio je u četvrtak dopis svim rukovodiocima organizacionih jedinica UKCRS u kojem poziva sve zaposlene da prisustvuju svečanom otvaranju Klinike za kardiohirurgiju u nedjelju 11. septembra u 12.00 časova.

 

Uz hvalospjev “o velikom uspjehu medicinskih profesionalaca”, iz Đajićevog kabineta navode i da je to “ostvarenje misije i vizije prof.dr Vlade Đajića i rukovodstva UKC”.

 

Načelnici klinika i ostali rukovodioci obaviješteni su da je njihovo prisustvo obavezno, kao i svih zaposlenih i to u uniformama. Sve to u dopisu koji “puca” od polupismenog birokratskog jezika i kroatizama!

 

 

Svi koji o medicini znaju makar osnovne stvari, svjesni su da UKC RS nije i zadugo neće biti nikakav lider u regionu, pogotovo ne sa izrazito visokom stopom smrtnosti pacijenata, što se posebno vidjelo tokom pandemije virusa Covid 19. Nažalost, naša najveća zdravstvena ustanova neće biti lider ni nakon “svečanog” otvaranja Kardiohirurgije, jer takve klinike odavno uveliko rade u regionu i ostvaruju fantastične rezultate. Ali, lagati u izbornoj kampanji je dozvoljeno!

 

Za veliki uspjeh u bilo kojoj oblasti, pa i medicini, potrebno je odnjegovati vlastiti stručni kadar, a to UKC RS nema, već ga privremeno uvozi. Otud i 96.000 KM koje UKC plaća za smještaj ljekara koji dolaze iz regionalnih centara, da bi radili, a neki da bi zahvaljujući političkoj zaštiti koju uživaju, uzimali ogromne honorare, kao i koverte mita koje više i ne kriju.

 

Zloupotreba zdravstvenog sistema u političkoj kampanji i otvoreno kršenje kodeksa medicinske etike odavno je postala praksa kadrova SNSD, kojima je partija, zahvaljujući kojoj su i dospjeli na te pozicije, ispred institucije u kojoj rade i primaju plate. Bijele mantile su odavno uprljali “kraljevskom crvenom” bojom SNSD-a i pogazili Hipokratovu zakletvu, koja je izvor svih ljekarskih zakletvi i kodeksa i predstavlja osnove etičkih principa u medicini.

 

Svečano otvaranje Sjevernog krila i CMB UKC u izbornoj kampanji 2018.

 

Đajić je sam priznao da je na toj Klinici “već uspješno operisano 40 pacijenata”. Dakle, ona je odavno u fukciji, kao što je njeno “svečano otvaranje” u funkciji izborne kampanje SNSD, što potvrđuje i najavljeni dolazak kandidata SNSD za inokosne funkcije, Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Naravno, oni će se zaogrnuti funkcijama člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

 

Na kraju, održavanje masovnog predizbornog skupa ispred UKC RS predstavlja i potencijalnu zdravstvenu opasnost i za građane koji dođu, kao i za pacijente koji su smješteni u ovoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi. Ali, strah od partijskog šefa, kojem je već puna kapa slabo posjećenih stranačkih skupova SNSD na terenu, nagnao je Đajića da “pozove” zaposlene da dođu na otvaranje organizovano u jeku izborne kampanje.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *