Đajić bijesan na radnike UKC RS koji nisu došli na otvaranje Kardiohirurgije

Aktuelno Društvo

Prvi radni dan ove sedmice za medicinsko osoblje na UKC RS nije bio nimalo prijatan. Razlog je što generalni direktor UKC RS Vlado Đajić, koji je i predsjednik Gro SNSD Banjaluka, nije bio zadovoljan odzivom zaposlenih na svečanost otvaranja Klinike za kardiohirurgiju, na koju je pozvao vrh Republike Srpske i SNSD-a.

 

Glavne medicinske sestre svih klinika UKC-a bile su iznenađene kada su u ponedjeljak ujutro pozvane na hitan sastanak kod glavne medicinske sestre UKC-a, pomoćnice generalnog direktora za zdravstvenu njegu, Slađane Vranješ . Još veće iznenađenje je uslijedilo kada je na sastanak došao i generalni direktor Vlado Đajić.

 

Đajić je oštro kritikovao glavne sestre zbog lošeg odziva bijelih mantila na svečano otvaranje Klinike za kardiohirurgiju, na koje je došlo, prema njegovim riječima “jedva 200 radnika”.

 

Vjerovatno zbog kritika koje je dobio iz vrha partije, Đajić je glavne sestre prijekorno upitao:

 

– Jeste li vi komandanti, ili niste!? Ja mogu sve da uradim za vas, a vi niste u stanju da dovedete ljude na otvaranje!?

 

Bijesan na svoje saradnike, Đajić je zatražio da mu se dostavi spisak onih koji su se oglušili o njegov poziv naza dolazak na svečanost u nedjelju.

 

Na fotografijama sa otvaranja vidljivo je da je među prisutnima bilo daleko  više članstva SNSD koje je došlo da vidi Dodika i rukovodstvo stranke, nego bijelih mantila koje su, prema Đajićevoj zapovijesti trebalo da obuku radnici UKC.

 

 

Nakon ovog “ribanja”, neviđenog u njihovoj dugogodišnjoj karijeri, glavne sestre su međusobno zaključile da one, sve i da hoće, ne mogu da zapovijedaju medicinskom osoblju koje je, posljednjih godina, direktno ili indirektno, zaposlio upravo Vlado Đajić.

 

Dakle, zaposleni po partijskoj liniji na UKC RS, nerado su se odricali slobodnog vikenda, zbog čega je i izostalo masovnije okupljanje bijelih mantila na svečanom otvaranju nove klinike. Poruke koje razmjenjuju medicinari, govore da im je prekipjelo bahato ponašanje Đajića.

 

 

Da su Đajić i rukovodstvo SNSD očekivali daleko “veličanstveniji” skup vidi se i po količini hrane koja je pripremljena, a kako su velike količine ostale nakon slavlja, viškovi su donirani banjalučkom Udruženju “Mozaik prijateljstva” za njihovu javnu kuhinju. Oni su se uredno zahvalili Đajiću i rukovodstvu UKC RS.

 

Za razliku od svojih prethodnika, kojima politička partija nije bila ispred UKC-a, Vlado Đajić je kabinet generalnog direktora, uz blagoslov Milorada Dodika, pretvorio u stranački izborni štab. Češće od pacijenata, Đajić prima pjevače koji dolaze da uveseljavaju aktiviste SNSD. O čijem trošku, nije teško pretpostaviti. Posljednji mu je u gostima bio Aca Lukas, koji se u šarenim bermudama šetao UKC-om.

 

 

Inače, UKC RS trenutno broji oko 3.500 zaposlenih, od čega je najmanje jedna trećina posao dobila baš u mandatu aktuelnog direktora Vlade Đajića.

 

Prema našim saznanjima, zaključno sa 31. julom ove godine, u UKC RS radilo je 3.491, a trenutno je taj broj dodatno uvećan.

 

U vrijeme kada je na čelu UKC-a bio Mirko Stanetić, bilo je 2.630 zaposlenih, a u međuvremenu je, od dolaska Vlade Đajića za generalnog direktora o martu 2017. godine, veliki broj ljekara i medicinskog osoblja otišao u penziju, ili na rad u inostranstvo.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *