OVO JE JEDINO IZVJESNO
U Predsjedništvo BiH idu Bećirović, Cvijanović i Komšić

Aktuelno

Prema dosadašnjim nezvaničnim rezultatima prebrojavanja glasova, u naredne četiri godine u Predsjedništvu BiH sjediće Denis Bećirović, Željko Komšić i Željka Cvijanović.

 

Pres konferencija Centralne izborne komisije BiH, koja je trebalo da bude održana jutros u devet časova, odgođena je na neodređeno vrijeme.

 

Kada su u pitanju rezultati za pojedine nivoe vlasti,  još nema zvaničnih podataka o izbornim rezultatima, što stvara napetu situaciju u javnosti i omogućava političkim subjektima da proglašavaju pobjede njihovih kandidata, kao što je to slučaj sa izborom za predsjednika Republike Srpske jer su dva kandidata, Jelena Trivić (PDP) i Milorad Dodik (SNSD), proglasili pobjedu

 

Kada je u pitanju Predsjedništvo BiH, sad je izvjesno da će naredne četiri godine u Predsjedništvu sjediti Denis Bećirović, Željko Komšić i Željka Cvijanović.

 

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a od jutros, na osnovu 86,83 odsto prebrojanih glasova, za bošnjačkog člana Predsjedništva i dalje vodi Denis Bećirović sa osvojenih 57 odsto, Bakir Izetbegović je na drugom mjestu sa 37,84 odsto glasova, a Mirsad Hadžikadić ima 5, 16 odsto.

 

Kada je u pitanju pozicija hrvatskog člana Predsjedništva, u vođstvu je Željko Komšić koji ima 53,61 odsto glasova, a Borjana Krišto je osvojila 46,39 odsto.

 

Željka Cvijanović, za srpskog člana Predsjedništva BiH, ubjedljivo vodi sa 52,87 odsto glasova. Na drugom mjestu je Mirko Šarović sa osvojenih 35, 70 odsto glasova. Nenad Nešić ima 5,55 odsto, Vojin Mijatović 4,57 i Borislav Bijelić 1,31 odsto glasova.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *