SUTRA PROTESTNA ŠETNJA U BANJALUCI
Opozicija na protestima traži ponovno brojanje glasova i sankcije za odgovorne!

Aktuelno Društvo

Opozicione stranke su za sutra u 18 časova zakazale protest u Banjaluci sa kojeg će zatražiti svih koji su učestvovali u izbornim malverzacijama i poništavanju izborne volje građana.

 

PDP i SDS su formirale dva pravna tima koji će Centralnoj izbornoj komisiji odvojeno slati prijave za pojedinačne slučajeve.

 

– Naš zahtjev je da se utvrdi ko je mijenjao zapisnike u korist pojedinih kandidata da se utvrde nepravilnosti, gdje nije bilo moguće održati izbore, gdje je bilo dopisivanja i da vidimo koji je to procenat i to onda vodi ka poništavanju izbora u cjelini, rekao jezamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

 

O je naglasio da ono što zbunjuje javnost jeste da SNSD ćuti o svemu i pozvao ih da i oni insistiraju da se izvrši ponovno brojanje glasova.

 

Draško Stanivuković,predsjednik Gradskog odbora PDP-a pozvao je MUP RS, koji je nadgledao proces glasanja, da utvrdi gdje su bile prisutne nasilne metode.

 

– Ovo nije nikakav krik očajnika poraženih već krik i vapaj za istinom. Ovo ne priča neko zato što ne vjeruje u narodnu volju, ili svoje kapacitete nego hoćemo da istrajemo na istini, rekao je Stanivuković.

 

Opozicione stranke su za sutra (četvrtak) u 18 časova najavili protest u Banjaluci koji će početi okupljanjem u Parku Mladen Stojanović i protestnom šetnjom do Trga Krajine gdje je u 19 časova predviđeno obraćanje predstavnika opozicije.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *