NOVI PROTESTI OPOZICIJE U NEDJELJU
Jelena Trivić: Istina je kao voda, uvijek pronađe svoj put!

Aktuelno Društvo

Predstavnici opozicije u Republici Srpskoj najavili su nove proteste u nedjelju u 18:00 časova u Banjaluci po istom scenariju kao i na prethodnim. Okupljanje će biti u parku Mladen Stojanović u 18 časova i šetnja do Trga Krajine, gdje će se građanima obratiti lideri opozicije.

 

 

– Zahvaljujem se svima juče na veličanstvenom skupu i protesti su način da dokažemo i pokažemo i mi na njih imamo pravo i obavezu, jer je to i ustavna kategorija. Imamo obavezu zbog ljudi, zbog naroda Republike Srpske, koji ne vjeruje u rezultate izbora koje CIK objavljuje, rekla je Jelena Trivić, predsjednički kandidat opozicije.

 

Kao potvrdu da živimo u zarobljenom društvu navela je to da je policijska procjena bila da je na proteste izašlo 2.500 ljudi.

 

– Kako neko može izaći sa tako omalovažavajućom procjenom prema građanima RS, kako onda da vjerujemo u bilo šta dalje? Očigledno je neko imao nalog da izađe s tom cifrom. Istina se ne može sakriti, ona je kao voda, uvijek nađe svoj put. Kao sto će svoj put naći i izborna istina, dodala je Trivić.

 

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, ističe da se radi o prekrajanju volje građana epskih razmjera i da svi oni koji su učestvovali u izbornim malverzacijama moraju odgovarati.

 

– Mi moramo nastaviti, kako bismo uozbiljili ovo društvo, jer ovako ne smijemo dozvoliti da prođe. Utvrđivanjem stanja u vrećama i zapisnicima, odstranićemo one ljude koji su članovi biračkih odbora koji su to upisivali trajno iz izbornog procesa. Valjda je to interes građana Republike Srpske da zaštitimo demokratiju. Mi ovdje ne branimo Jelenine glasove samo, mi ovdje branimo volju naroda. Ovdje nije niko važan pojedinačno, ali je evidentno na snimcima, na brojnim dokazima u medijima. Pogledajte mreže – gore od dokaza! – istakao je Radović.

 

On je naglasio da je važno što je CIK priznao da je bilo neregularnosti na oko 1.000 biračkih mjesta. Dodaje da će advokati podnijeti zahtjeve da se ljudima koji su zbog dana izbora “oslijepili”, oduzmu vozačke dozvole.

 

Branislav Borenović, predsjednik PDP, ponovio je da je Jelena Trivić pobijedila i naglasio da će opozicione stranke učiniti sve da zaštite izbornu volju građana.

 

– Naš kandidat Jelena Trivić je pobijedila, učinićemo sve da zaštitimo izbornu volju građana. Mnogo advokata se javlja, mnogo ljudi se ohrabrilo, spremni da budu dio tima koji će odbraniti Republiku Srpsku od krađe i korupcije, zaključio je Borenović.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *