Putin se sastao sa Dodikom u Kazanju

Aktuelno

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, tokom posjete Republici Tatarstan koja je u sastavu Ruske Federacije, sastao se sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

 

– Siguran sam da će i ova posjeta biti od koristi, moći ćemo da iskoristimo vrijeme da razgovaramo o bilateralnim odnosima u nizu oblasti. Znamo da situacija u Republici Srpskoj nije laka i spremni smo da razgovaramo o tome, rekao je Putin na bilateralnom sastanku u Kazanju.

 

Ruski lider je zahvalio Dodiku što podržava redovne odnose sa Rusijom i podržava mnoge poduhvate Ruske Federacije, uključujući i događaj koji se odnosi na sjećanje na žrtve nacizma.

 

– Vi lično čak učestvujete u maršu Besmrtnog puka, dodao je Putin i istakao da su odnosi Rusije sa Republikom Srpskom odavno uspostavljeni.

 

– Oni su apsolutno konstruktivne prirode, veoma smo zadovoljni onim što je urađeno i nadam se da će se još više uraditi u našim odnosima, rekao je ruski predsjednik.

 

Predsjednik Republike Srpske potvrdio je dobre političke odnose sa Rusijom, kao i odnos koji građani gaje prema ruskoj državi i Putinu.

 

– Oni što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji. Pogotovo bez oklijevanja odibijamo da se pridružimo članstvu u NATO. Zapad kad je došao, odmah je privatizovao poslovne banke i sada biraju da li hoće da rade sa nama i to čine iz čistih političkih razloga, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

 

Dodik se požalio Putinu da se “stalno radi na podrivanju Republike Srpske koje vrši opozicija i alternativne grupe”, kao i na sankcije koje su mu izrečene, a pohvalio se “odličnim odnosima sa Vučićem i Orbanom”, prenosi N1.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *